Košarica Narudžba

Zašto je Phil favorit

14.09.2015
Luka Kuhar
U bodybuildingu dobro je znana ona rečenica da Mr.Olympiju treba "nokautirat" da bi se zauzelo njegovo mjesto te da je on favorit zbog činjenice da ima titulu. No ovoga puta ulazimo u to što sve Phila čini favoritom.
1. Odličan omjer odličnih aduta
 
Phil ima sve. Nije kao Wolf da mu predbacuju listove ili donji dio leđa. Nije kao Kai da zaostaje u podlakticama i određenim pozama. Nije kao Rhoden kojemu nedostaje tog 3D efekta. Niti kao Ramy da mu forma nije boljka. Phil ima sve navedeno i još ponešto u svom rukavu. Spreman je i dobar na svakom natjecanju, čak i kada nije najbolja verzija sebe. Kada god se pojavio bilo je dovoljno-koliko god kiksao, nisu  ga ugrozili. Od forme do detalja, Heath barata svime. 
 
2. I kad je najgori, najbolji je
 
Otkad je postao Mr.Olympia imali smo prilike gledati ga u nekoliko izdanja. 2012. branio je titulu protiv nabrijanog Predatora i pokazao se nešto krupniji od prethodne godine, i dalje izrezan i detaljan. Mnogi bi rekli da Greene nikada nije izgledao bolje no eto, ni to nije bilo dosta. 2013. Heath je pomeo konkurenciju bez imalo problema s generalnim slaganjem publike oko njegova plasmana. Prošle godine kontroverzno se našao u problemima s trbuhom i djelovalo je kao da mu je plasman ugrožen. Ono što je interesantno jest činjenica da ga je najviše ugrozio Rhoden, Kai je opet išao nekom svojom trasom koja nije bila dostatna za svrgavanje šampiona s trona. Ove godine morao bi konkretno zeznuti situaciju, a njegova konkurencija trebala bi otkriti životnu formu bez mane. U suprotnom Heath se ne mora previše bojati. Već je jednom gadno zeznuo, a Sandow mu nije izmaknuo ni tada. Ne mora biti najbolji da bi bio najbolji...koliko god to apstraktno zvučalo.
 
3. Želja za osvajanjem
 
Na pozornici je malo tko kao Heath. Možda se gotovo arnoldovski koristi svi mogućim sredstvima kako bi osvojio Sandowe. Od koraka unaprijed do borbenog stava pri zauzimanju poza. Uvijek djeluje pomalo samozadovoljno kada zauzima poze i samopouzdanje je očito na svakom natjecanju. Njegova je titula Mr.Olympije, tako se i ponašao. Na bini je bitno izgledati željno pobjede i plasmana. Postaviti se kao vođa na kojeg će sudci obratiti pažnju. Ako netko izgleda kao da je samo dio stada onda mu pažnja neće biti čest gost. Heath tu ne zaostaje za prošlim šampionima trudeći se maksimalno kako bi ostao u centru pažnje. Prošle godine bilo je interesantnih razmirica s Kaijem, a ne sumnjamo da će i ove biti glavni lik na bini.
 
 
Naš idući članak posvećen je Kaiju i njegovoj trenutnoj poziciji u bodybuildingu. Nastavit ćemo zatim s Olympia tekstovima kako bi što bolje popratili ovo natjecanje. Očekuje nas spektakl u Vegasu.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO