Košarica Narudžba

Akim Williams

21.01.2016
Luka Kuhar
U pro krugovima pojavila se nova mrga. Ogromni Akim Williams prošle je godine plijenio pažnju fanova i komentatora svojom ogromnom figurom koja je gotovo Ramyjevih dimenzija u nekim pozama...

Jedan od novih frikova na IFBB sceni postao je profesionalcem prije samo par godina i narastao do dimenzija koje više nitko ne može ignorirati. Redovito najveći ili barem među najvećima na bini, Akim je svojih pet minuta slave zaslužio upravo tom veličinom koja bi mu mogla dobro poslužiti u borbi za odličja jednog dana.

Zašto jednog dana, a ne već sad? Odgovor je nažalost bolno poznat svima. Ta zlosretna forma izostaje i kod ovog natjecatelja što ga čini ne samo nevjerojatnim, već nevjerojatno prosječnim. Toliko potencijala (kao da ovo nismo dugo čuli), a tako loša realizacija na bini. 

Umjesto da se brusi iz natjecanja u natjecanje, Akim je prošle godine najavljivao novo bujanje sa svakim narednim nastupom. Pogađate, nije mu to donijelo mnogo dobroga već samo redovne kritike komentatora koji vide sve što Williams može biti kada bi on vidio sve što trenutno nije.

Težine koje on podiže gotovo da podsjećaju na Colemana i Johnnie Jacksona. Dovoljno je da mu pogledate izvedbu treninga na facebook profilu i brzo će postati jasno da se radi o jednom od najsnažnijih bodybuildera današnjice, moguće i ikada zapravo. Dakle radne navike kod njega ne nedostaju.

Problem je ta percepcija sebe samoga. Želi biti veći i tako se svrstava među one kojima su prioriteti na krivoj strani medalje. Utrka za masom u bodybuildingu je završila kada su je vodili Jay i Coleman nakon čega se sport silom trudi vratiti što boljoj formi na što više razvijenih mišića.

Akim odskače od tog pravila i njegovi plasmani pate. Možda se boji da će sam sebi djelovati malo ako izgubi nešto kilograma, ali svi su sigurno da bi to suci itekako bolje vrednovali na pozornici. Svi mi već dobro znamo da masa osvaja mase, a definicija natjecanja. Zvuči paušalno, ali nije netočno.

Što budućnost krije za ovu bodybuilding mrcinu mi iskreno ne znamo, ali jasna nam je činjenica da se nešto mora promijeniti kada govorimo o formi. Nije dosta biti samo velik i djelovati kao King Kong na bini. Jer kako ga je iskustvo poučilo, doći će netko spremniji i pokazati mu što se traži.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO