Košarica Narudžba

Ako se vrati Kai...

29.10.2018
Luka Kuhar
Ok, da, naslov malo zvuči kao melankolična cajka o povratku Predatora, ali što je tu je. Dan danas Kai Greene nedostaje mnogim obožavateljima profesionalnog bodybuildinga.

 Bilo da ste navijali za ili protiv njega, Kai je osobenjak bez kojeg je bina dosadnija. Meni osobno nikada nije bio omiljena figura, no kao natjecatelj čiji nastupi redovito impresioniraju sve u auditoriju, mora mu se priznati da bodybuilding čini zanimljivijim.

Nešto novijim fanovima ovog sporta uglavnom je poznat po svojem višegodišnjem rivalstvu s Heathom. Sedmerostruki, sada već bivši (stvarno, još se moram naviknuti ovo pisati..), Mr. Olympia, nije bio najveći Kaijev navijač, ali svakako mu se ubrajao među najljuće konkurente u karijeri.

Prošlo je nešto više od pola desetljeća otkako smo pratili njihov epski sraz 2012te. Vrlo oštra i detaljna verzija Kaija protiv nešto krupnijeg Phila koji se dobrano naživcirao braneći tek stečenu titulu. Zamislite kako bi situacija u bodybuildingu izgledala da je Greene tada preuzeo Sandow kao štafetu.

Nije. Pa onda opet nije, i tako mu je izmicala najvažnija titula u sportu. 

Odlučio je Kai, na sebi svojstveno nerazumljiv način, izmaknuti sebe iz natjecateljske skupine Olympia takmaca. Nema ga! Fanovi i dalje pišu: Kai osvaja ove godine, ali Predator radi na svome imidžu i gradi brend iz osebujne ličnosti.

Ostatak te storije već i predobro znate. Malo se pojavi na bini, al'' neće na Olympiju, pa se opet potaknu glasine - al'' neće na Olympiju. Godinama smo imali dojam da taj, najveći, festival bodybuildinga biva oštećen za jednog od najopasnijih natjecatelja današnjice.

Ovogodišnji rasplet u Vegasu vjerojatno ga je frapirao. Da Kai Greene vjeruje u određenu razinu sudačke pristranosti koja pomaže Philovim pobjedama - i nije neka tajna. Priča je to koja dugo kruži bilderskom sferom, a u trenutku kada je Rhoden zatresao bodybuilding, vjerujem da se Kai prvi razbudio.

 Phil nije neranjiv, niti neuništiv. Posudit ću citat iz jedne igre "No king rules forever". 

 Greene godinama održava impresivnu figuru. Iako se bavi "bodybiznisom", Kai izgleda kao da bi svakog trenutka mogao uletjeti u natjecateljsku priču i pomrsiti račune bildera na bilo kojem natjecanju. O da, mislim ovdje i na Olympiju. Naravno, ne želim previše ulaziti u "da je on bio, uz''o bi", razgovore, jer je ta gospođa s kolačima, kao i mnoge koje je Kai gledao u hodu, prošla.

Dođi na Olympiju Kai; izađi i bori se! Tiha i enigmatična kontra prepuna "zvrzlanih" self-help rečenica nisu ono što kao fanovi bodybuildinga od tebe želimo vidjeti. 

Nema smisla pitati se ima li Kai mogućnosti za hvatanje kvalifikacije. To bi u Milijunašu bilo pitanje za 10 kuna. Međutim vjerujem da bi svatko od nas volio saznati može li Predator učiniti ono što je toliko želio?

Može li se vratiti i upisati na listu onih koji su zapravo uzeli naslov Olympia prvaka i osigurali slavni Sandow trofej?

Možda je vrijeme da ponovno dođe u Vegas i potpiše se kao Mr.O.

Ima figuru koja bi se iza tih riječi mogla vrlo lako pronaći.

 C''mon Kai, don''t be shy - skandirali su Predatoru u Indiji.  

Thoughts become things, rekao bi on.

It''s now or never - rekao bi Bon Jovi...

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO