Košarica Narudžba

CENTOPANI, COMPTON; LENARTOWICZ

16.03.2016
Luka Kuhar
Zadnji članak oko ovogodišnjeg Arnolda analizirat će najveća razočarenja i najveći plus. Dva dobro poznata natjecatelja, jedan nešto manje. Svaki je igrao bitnu ulogu na natjecanju, ali nisu svi bili dobra vijest u Ohiu...
1. Justin Compton
 
Eh da. Najveće razočarenje dolazi upakirano u najveća očekivanja. Kako to lijepo kaže jedna narodna - Ako ne očekuješ dobiti, uskrata te neće razočarati. (Koliko samo ornih i pijanih momaka vrti ovu mantru prije subotnjeg izlaska?) Da ne budem neumjesan, vratimo se na velikog Comptona. Tko visoko leti, nisko pada (ala su me nešto uvatile te krilatice). 
 
Justin je pred sobom imao samo hvalospjeve nakon prošlih nastupa na natjecanjima. Deklasiranje Delarose prije dvije godine i onda prvi Arnold i odmah top 3 prije samo godinu dana. Svijet se činio spremnim da ga Compton pokosi. Šteta što je on to shvatio tako da mora nabiti drvosječin trbuh! Ništa, ali baš ništa nije izgledalo dobro. Kao velika hrpa mesa koja se jednog dana planira natjecati. Spomenuti drob zgražao me iz poze u pozu jednako u polufinalu i finalu. Nešto se tu mora popraviti, mora na remont. Ovakva situacija za Comptona mogla bi ga pretvoriti iz zlatnog dečka bodybuildinga u monstruma koji će uvijek biti freak, ali rijetko kada ozbiljan konkurent.
 
2. Evan Centopani
 
 
Evan više nije novak u ovom sportu, ali ovakvi nastupi otpremit će ga u povijesne zapise bodybuildinga mnogo prije nego na postolje rezervirano za pobjednike. Njegova figura jednostavno nije doživjela nikakva značajna poboljšanja i revniji ga konkurenti gaze kao plitak potok. Možda se čovjek vodi načelom da dobre stvari ne treba mijenjati. To je okej i nije krivo, ali dobro nije odlično, dobro ne pobjeđuje natjecanja. Ako Evan želi biti dobar, to znači da se zadovoljava pozicijama od 5-8 mjesta. Sumnjam da je to tako u njegovoj glavi. Sumnjam da itko zapravo ide na natjecanje maštajući o tomu kako bi bilo super zagrebati sedmo mjesto. Nekada je Centopani žario i palio gdje god se pojavio. Baš je na Arnoldu puhao za vratom Dennisu Wolfu i Branchu Warrenu koji ga sada ostavljaju negdje daleko u prašini iako ne bi baš trebali tako lako bježati od njega. Izuzetno simpatičan bodybuilder, kvalitetnog i promišljenog pristupa morat će imati više žara i želje. Ovo mu je tama dovoljno da bude dobar, ali ne dovoljno.
 
3. Josh Lenartowicz
 
Australac tipičnog prezimena za zemlje Commonwealtha, s profilom Kleopatre i pripadajućom maskarom. Šalim se naravno, iako sam tijekom čitavog streama imao dojam da se Josh nešto kao našminkao oko očiju. Pripisujem to kasnom terminu natjecanja i činjenici da me jednom ušokirala slika Shawna Raya koji u backstageu popravlja šminku.(googlajte ako ne vjerujete.) Josh je bio- odličan! Nekako je mnogima letio ispod radara, ali nije bilo objektivnog razloga za to. Sve je na svome mjestu, forma ga prati, a pozing je vješt. Uzeo je dva pro natjecanja u kratkom roku. Napao McMillana u Poljskoj na Levrone Classicu i sada ušao u top 3 na Arnoldu. Kakavih nekoliko mjeseci za Josha! Karijera mu je skočila iz "IFBB Pro" u "IFBB superstar" visine. Mnogi nikada ne dožive takve uspjehe, a on ih je zaredao kao da se zagrijava. Za mene je bez sumnje bio najpozitivnija priča ovog Arnolda sa svojim vanrednim nastupom i odličnom figurom. Bit će još ovakvih uspjeha nastavi li se uspinjati po ljestivici ovom brzinom.
 
 
Treba spomenuti i mladog Montgomeryja te vremešnog Freemana. Jedan u ranim dvadesetima, drugi kuca pedesetoj na vrata. Nova i stara škola bodybuildinga. Odradili su odlično svoj posao na pozornici. Dostojanstveni i spremni. Jedan završava karijeru kao gospodin, a drugi se pokazuje kao mlada nada!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO