Košarica Narudžba

Dexterova godina

02.11.2015
Luka Kuhar
Natjecateljska godina u IFBB pro ligi polako ali sigurno približava se svom kraju. Kada bi morali birati jednog natjecatelja koji ju je zaista obilježio izbor bi zapravo bio jako očit, ili bolje rečeno - oštar!

Bila je ovo itekakva godina. Kao i obično sezonu nam je takoreći otvorilo prvo veliko bildersko natjecanje - originalni Arnold Classic u Columbusu. Tamošnji su se pobjednici uvijek nazivali glavnim favoritima za uzurpiranje trona Olympia šampiona. Nekada to nije sasvim točno no uglavnom se najbolje plasirani u Ohiu dobro snađe i u Vegasu! 

Dexter se ove godine borbeno suprotstavio svojim konkurentima iako znamo da mu ovaj plasman nije najbolji na Olympiji. Prije sedam godine ubrojio je i Sandowa u svoju kolekciju trofeja kada je nadjačao Jaya Cutlera. Ipak, ovaj rezultat u modernim danima izuzetno je važan upravo zbog načina na koji je ostvaren.

Jackson je prvi uzeo bod Heathu u njegovoj dugoj vladavini. Kroz čitav period Philove dominacije mnogi su pokušavali, ali nitko ga nije uspio ni dotaknuti ako je za suditi po listama žirija. Kai Greene predvodio je val onih koji su mu svim silama željeli oteti Sandow trofej, samo da bi nažalost i Predator morao pokleknuti.

Nitko nije mogao otkriti ranjivosti šampiona dok se stari lisac nije pokazao u top izdanju. Ne samo da je izgledao dobro, izgledao je kao da bi mogao i uzeti više od poena vladajućem kralju bodybuildinga. Ostavio je odličan dojam te vjerujemo kako je scenarij njegove pobjede bio blizak mnogim komentatorima ovog sporta. 

Ono što ga također čini posebnim je i činjenica da nastupa na više od samo jednog natjecanja godišnje kao što si to danas dozvole mnogi veliki bilderi. Dexter se pojavi svako toliko na nekoj bini, ali ne reda radi, već uvijek u formi dostojnoj čovjeka koji je uzeo titulu Olympije. Dodajte tomu broj njegovih godina i imate dovoljno razloga da ga proglasite natjecateljem godine. Što je svojevrsna packa Philu Heathu.

 

Do Čitanja,

Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO