Košarica Narudžba

Hidetada pri kraju karijere?

30.03.2017
Luka Kuhar
Među mnogo pozitivnih priča iz Columbusa, imamo za spomenuti jednu koja postavlja manje sretan upitnik na karijeru pravog veterana sporta. Hidetada Yamagishi vrlo se vjerojatno približio zadnjim fazama svoje karijere.

 Nije bilo davno, dapače, bilo je prošle godine, kada je ovaj japanski šampion osvojio drugo najveće natjecanje u bodybuildingu u kategoriji do 212 funti. Majstor pozinga koji redovito pogađa formu i pazi na razvoj simetrične figure, dugo je vremena smatran za opasnu iskusnjaru u obje kategorije.

 Oni koji duže prate bodybuilding znaju da je Yamagishi, prije nekoliko godina, redovito nastupao među open natjecateljima, s time da je vrlo rijetko, ako i ikad, izgledao kao da se ne može nositi s velikim momcima. Japanac je godinama bivao ponosom za svoju zemlju i ne sumnjam da će to nastaviti biti i dugo nakon što odluči objesiti gaće o klin.
 
Dapače, možda je ovogodišnji Arnold bio tek izolirani incident, ali Hide je zaista vidio i boljih dana u svojoj karijeri. Daleko van top dva, Hide je duel između Ahmada i Henryja mogao gledati više kao promatrač nego kao izazivač. Nije im bio blizu čak ni uz evociranje uspomena kroz pozing na Gasparijevu pjesmu s prvog izdanja Arnold Classica.
 
I sam sam pobornik mišljenja da je Yamagishi znatno bolje djelovao s nešto više kilograma koje su njegovu figuru skladnije popunjavali i činili osjetno mišićavijom. Ovdje je uvijek na rubu s kilama, a nikad ne djeluje nadmoćno nasuprot lakših konkurenata.
 
Opet kažem, sasvim je moguće da se radi o tek jednoj skliskoj stubi na stepeništu, ali već dugo vremena pratim ovaj sport i Hidetadin doprinos istome,  i zaista, teško mi se sjetiti kada se japanski natjecatelj okliznuo ovako osjetno. Ne mora ovo biti kraj, ali ako želi bolje dane, Hidetada će morati zapeti beskompromisno gurajući vlastite granice, jer ono što je pokazao u Columbusu, neće biti dovoljno za bujajuću konkurenciju u 212 kategoriji.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO