Košarica Narudžba

Još jedna titula za Lewisa?

07.09.2018
Luka Kuhar
Ima ih već šest komada, a neke nedavne informacije upućuju nas na to da bi mu ovaj pohod na prvo mjesto mogao završiti karijeru u 212 kategoriji. Hoće li si za kraj osigurati zlato?

Pred Lewisom je težak posao. Nije to neki mudar zaključak. Kad ste Mr.Olympia, svake godine uživate najveću hvalu, priznanje i počast, no posao koji valja iznova odraditi izrazito je zahtjevan. Ima natjecatelja koji prolete ispod radara pa mogu sakriti i svoje osrednje izdanje. Olympia šampioni nemaju tu vrstu luksuza. Jasno se očekuje figura na razini zadatka, dapače, bolja, ako ikako može.

Prošle godine oko Phila Heatha nastala je ogromna fama s obzirom na trbuh. Zašto tolika gungula? Jer u ništa drugo kod njega ne možete uperiti prst i kazati: „Ne valja“. Flex Lewis također je dobio par komentara na račun lošijeg izleda iste mišićne skupine, kao i eventualnog širenja struka.
 
Najnovije slike, ipak, izgledaju jako dobro po njega. Uz prepoznatljive kadrove leđa postavlja se u ulogu jasnog favorita pred konkurencijom. Svoje je pobjede osiguravao, moglo bi se reći, čak dominantnije od Phila. Bilderi vole krilaticu „Sam si sebi najveća konkurencija“ – a prilično je to puta bio Flexov slučaj. Netko bi se našao iza njega, no, osjetno iza.
 
Ova mi se godina čini drugačijom. Siguran sam da je „gladan“, da u slučaju odlaska iz kategorije želi opaliti svoj zadnji pečat i otići postavljajući ljestvicu vrlo visoko. Zalupiti vrata konkurenciji zadnji put, nakloniti se publici i zatim planirati dalje karijeru uz još jedan pehar više na polici.
 
 
Uspije li Hadi stvarno doći na binu (a nadam se da hoće jer sva ta priča s vizama je vrhunski bedasta), Flex bi mogao imati konkurenciju koja će ga pritisnuti do daske. Ne ističem ovdje Hadija kao jedinog kvalitetnog natjecatelja. Choopan jednostavno ima taj paket „grube“ mišićne mase, prilično oderane, spremne i oku impresivne bez obzira na pozu. Jedan od onih koje zaista ne želite pored sebe, osim na slikanju s fanovima.
 
Derek Lunsford izgleda kao, bez pretjerivanja, budućnost ove kategorije. Stvarno, sve je tu.  Lijepe linije, kompaktna struktura + mišića ne nedostaje. Mladi natjecatelj sigurno će biti jedna od glavnih priča u kategoriji, a ne bi me čudilo i da zaradi koju direktnu usporedbu s Lewisom. 
 
Ne treba zaboraviti da Ahmad Ashkanani na papiru ima posebno mjesto među konkurencijom s obzirom na sve ostvarene rezultate, kao i izravan duel s najboljima iz ove kategorije. Fenomenalan trup, okrunjen širokim leđima i loptastim prsima, automatski ga čini opasnim. Poprave li se noge dodatno, točnije, njihov balans sa spomenutim mišićnim skupinama, Ahmad Ashkanani ni ove godine ne ide doma bez sjajne medalje, a možda uzme i nešto više?
 
David Henry je..David Henry. Gospodin, poput Jacksona, u svojoj kategoriji uvijek slovi za prijetnju i kvalitetu. Netko je na koge se brojni natjecatelji mogu ugledati s obzirom na ustaljeno prikazivanje konkretne forme i detaljne, mišićave figure. Nećemo reći da je favorit na natjecanju, ali izbaciti ga iz priče o visokim pozicijama sasvim je besmisleno.
 
Što je s Claridom, Watsonom, Vullioudom, Elgargnijem? Dixon? Sve imena koja na ovogodišnju Olympiju dolaze uz postojeći pedigre i uz opravdane izglede da pokažu svoja najbolja izdanja. Obilje kvalitete u kategoriji postao je zaštitni znak momaka iz 212.
 
Jose Raymond zaključuje svoju karijeru, ali ni on nije neopasan konkurent. Nije nas naročito ohrabrio recentnim izdanjima, no Boston Mass u pravoj spremi neugodan je po svakoga, pa čak i pored Flexa Lewisa. Ako je ikada bilo vrijeme za skockati se i otići „balls to the wall“ – sada je trenutak. 
 
Kako god Lewis bude htio, ostaje li u kategoriji ili odlazi drugamo tražiti sreću, prvo će morati u koštac s tigrovima i odraditi pravi lavovski posao. Stisnuti zube još jednom, oguliti svaki višak, isklesati i najmanji detalj – pokazati okupljenima u Vegasu zašto taj simpatični Velšanin je – i treba opet biti – Olympia 212 showdown šampion.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO