Košarica Narudžba

Nathan osvaja Ferrigno Legacy

02.11.2016
Luka Kuhar
Arnold ima svoj Classic, Ferrigno ima Legacy. Dva heroja iz prošlih vremena bodybuildinga danas krune šampione novog kova. Poznati, originalni Hulk, ispravio je jednu Olympia nepravdu koja se dogodila Nathanu DeAshi

 1. Nathan DeAsha

 
Da, Nathan je osvojio ovo natjecanje i ne, ne mislim da je trebao osvojiti Olympiju. Nepravda mu nije učinjena na taj način. Međutim držim da se trebao naći ispred Justina Comptona na bini u Vegasu jer je svoju figuru bolje spremio za okršaj s najvećima. Sudbina se malo poigrala s njim i eto ga opet na pozornici pored istog rivala u drugom izdanju. Nathan je odradio domaću zadaću kako spada. Došao je pun, u dobroj formi, skladnih i nenarušenih linija kojima je uostalom i plijenio pažnju bodybuilding fanova. S obzirom da je sve posloženo kako bi i trebalo biti, a forma na visokoj razini, DeAsha zasluženo osvaja prvo mjesto i time se već sada kvalificirao za Olympiju iduće godine. Nadam se samo da neće napraviti glupu grešku i pauzirati čitavu godinu kako bi se spremio samo za to natjecanje. Siguran sam da bi izostalo mnogo lijepih svota na bankovnom računu, ali i prijeko potrebne eksponiranosti za šampiona u usponu. Teško da bi već iduće godine postao Mr.Olympia, no može raditi na tome da se postavi na mapu kao vrlo relevantan natjecatelj koji bi se u skorijoj budućnosti ipak mogao boriti za prevlast s najboljima. Osvojenih deset tisuća dolara moglo bi mu svakako pomoći u tom pogledu.
 
2. Justin Compton
 
Da se izrazimo u maniri kolega preko bare, Justin Compton je bio "The Shit" na početku ove godine. Fraza ga ne označava kao lošeg- baš naprotiv, svi su poludjeli za mladim Amerikancem koji je tako dobro kotirao nakon što se borio protiv Delarose na rijetko kvalitetnom Europa Showu. Delarosa je u međuvremenu potonuo na nešto niže grane, a čini mi se da je Compton mogućnost svoga strelovitog uspona povezao s malo gramzivosti za hitnim napretkom, plativši tako cijenu za koju nisam siguran da mu se totalno isplatila. Nekoliko sam ga puta spominjao u kontekstu problema s trbuhom i to je nešto čega se i dalje ne želim ostaviti. Taj sretni/kobni Europa Show bio je prezentacija njegovog nevjerojatnog izdanja. Od sklada do mase, prezentirane u vrlo dobroj formi, Justin je došao kao oblog na ranu modernog bodybuildinga. Međutim od tada stvari ne izgledaju briljantno za njega. Forma leluja i rijetko je na visokoj razini duže od jednog natjecanja, a i tada nećete reći da je najizrezaniji na bini. Trbuh i struk proširili su se u oba nepovoljna smjera što, iako hitro sanirano, i dalje upada u oči kada ga gledamo pored konkurencije. Bilo bi šteta kada bi ovakva figura bila samo još jedan u nizu freaky mass monstera. Nastavi li razvoj bez da dodatno naruši vlastiti sklad - Compton bi mogao DeAshi vratiti milo za drago!
 
3. Lukas Osladil
 
Zanimljiv natjecatelj, čovjek kojeg možda ne znaju baš svi, ali uvijek je tu negdje. Doslovno "tu negdje". Malo se natjecao u openu, pa u 212, pa u openu, a tko zna, možda na zalasku karijere isproba još koju kategoriju. Kada ga vidite samog, nemate onaj dojam da će biti fenomenalan ili posebno opasan za konkurenciju. Mnogi bilderi sami po sebi djeluju kao da će bez frke uzeti Sandow trofej, pa onda kada stanu u prozivku izgledaju kao da se bore za preživljavanje. Osladil je suprotan. Čim stane među konkurenciju, vidite da se radi o izrazito konkurentnom bilderu čija figura itekako ima svoje adute. Za početak, nikako nije malen natjecatelj. Izrezane noge, gluteus i leđa dobro se uklapaju u sliku modernog bodybuildinga koji traži visoku razinu forme kod svojih natjecatelja. Dodajte tome uvijek zanimljiv pozing koji krasi par vrlo karakterističnih pokreta i poza te dobivate natjecatelja čiji se aduti nekako prišuljaju ostalima i lako im uzmu mjesto ako nisu odradili sve što su morali. Uvijek je enigma za daljnja predviđanja, ali mislim da ćemo ostati na sigurnom ako kažemo da je "Tu negdje".
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO