Košarica Narudžba

Pakulski na zalasku karijere?

13.02.2017
Luka Kuhar
Novi potencijali i mlade nade vedra su tema o kojoj volim pisati. Nemam uvijek taj luksuz te se ponekad moramo osvrnuti i na one čije su natjecateljske karijere sasvim sigurno imale i boljih dana, a možda zalaze u one zadnje...

 Ben Pakulski nikada ne bi bio vaš izbor za figuru kakvu smatrate nacrtanom. Proporcije su u očima najboljeg prijatelja dobre, ali o onima surova realista, prilično narušene. Mišića mu nikako ne nedostaje, no govoreći o profesionalnim bilderima, malo ih je koji zaista pate od tog problema. Tako da je to kompliment koji zaprao biva nužnim čimbenikom u jednadžbi bilo kojeg pro bildera.

 OK, prva stvar koju bi mi netko mogao spočitati je Benovo nedavno osvajanje nove profesionalne titule prošle godine. Da, na papiru to je odlična stvar, potvrđuje da je Ben još uvijek aktualan i bitan, da još uvijek može potegnuti do pehara što je mnogima tek sanjiva udaljenost. Međutim, koje je to natjecanje bilo? Malo se ljudi može odmah sjetiti naziva, još manje konkurencije, a tek oni zagriženi dozvat će u glavi sliku da ni taj Ben nije izgledao senzacionalno, samo je imao bolji struk zbog dobro izvedene varijacije vakuum poze.
 
Nitko ovdje ne pokušava hejtati Bena. Upravo suprotno, veliki sam fan njegova pristupa bodybuildingu i uvijek prisutne želje za usavršavanjem u svijetu mišića, njihove funkcije, pokreta i mogućnosti. Ako vas to zanima, Ben bi vam uskoro mogao postati vrlo vrlo drag i nadasve koristan kao izvor kvalitetnih informacija. 
 
Kao bilder, sigurno je vidio i boljih dana. Nastupio je i na prošlogodišnjoj Olympiji, ali plasman je bolje zaboraviti nego spomenuti. Bio je konkurentan možda Levroneu i to je to. Ostatak ekipe, pogotovo najbolji bilderi na bini, pregazili su njegovu razinu kao plitak potok.
 
Gdje je problem? 
 
Mane postaju sve očitije, vrline su nedostatne, a napredak izostaje. 
 
Pod mane mislim uglavnom na bačvasti struk koji se pri tranzicijama i kretnjama na bini može jasno izdvojiti kao jedan od lošijih među konkurentima. Osim struka tu su i omanje ruke kao komplet neimpresivnog bicepsa i osrednjeg tricepsa. Nećete dobiti ili izgubiti Olympiju na biceps, ali bome, loše ruke nisu dobar znak za bildera. Leđa su gotovo uvijek daleko iza ostatka figure, oštećena i slabija. 
 
Vrline u obliku velikih nogu i listova, te okruglih ramena nisu nešto što ga može prometnuti među najbolje na planeti. Da, ima kvadricepse kao trupce, da, listovi su mu kao nečije ruke, da ramena djeluju bolesno u most muscular pozi. Kada bi se samo po tim kriterijima sudilo, Ben bi danas punio naslovnice sa svojom Olympia class figurom.
 
Izostanak napretka baziram na neosjetnim pomacima u polju vrlina te gotovo nikakvim popravcima mana. Leđa nisu bolja, a noge ne djeluju još luđe. Znam da matematičarima neće držati vodu, ali Pakulski uz tih dva+dva neće dobiti četiri. 
 
Trebamo se zato pitati, je li najbolje iza njega i koliko će se još dugo natjecati s najboljim profesionalcima? Trebat će mu mnogo više od dobre izvedbe vakuuma da ruke položi na prestižna postolja.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO