Košarica Narudžba

Preminuo Shawn Rhoden (1975-2021)

06.11.2021
Luka Kuhar
Tužne vijesti za svijet bodybuildinga nažalost opet stižu. Mr. Olympia 2018. Shawn Rhoden, napustio nas je zauvijek.

Shawn Rhoden, veliki prvak bodybuildinga, na određeni način i neočekivani Mr.Olympia prvak 2018. godine nažalost više nije s nama. Vijest je potvrđena iz više kredibilnih izvora, između ostalog, potvrda je stigla i od Chrisa Aceta njegovog dugogodišnjeg suradnika i prijatelja.

Osvojio prestižnu Olympia titulu

Shawna pamtimo po tom krunskom dragulju karijere do kojeg velika većina bodybuildera, bez obzira na njihovu kvalitetu, nikada ne stignu. Biti Mr.Olympia, postati kralj profesionalnog bodybuildinga makar na jednu godinu, mnogi posvete karijeru tom cilju, a on ostane vječno dalek.

Rhodenu je takvo postignuće postalo stvarnost prije par godina. I to onda kada se činilo da Phil Heath bez obzira na rastući problem s trbuhom neće biti nadvladan. Da će izjednačiti rekord od osam Mr.Olympia i postati ovovremeni rekorder u maniri Ronnie Colemana.

Na put mu je stao Shawn Rhoden, bolji nego ikada prije, spremniji, samouvjereniji. Znalo mu se prigovarati da na bini ostavlja dojam indiferentnog natjecatelja, ali te je noći uistinu gorio, progoneći Phila Heatha i na kraju mu uzevši zlatnu Olympia medalju, ček težak nekoliko stotina tisuća dolara i najvažnije od svega - Sandow trofej.

Nakon toga na Rhodenov račun stiže nešto teških optužbi zbog čega mu karijera mora napraviti naglo zaustavljanje i pauzu koju nikada neće moći prekinuti. Obrana titule, nešto na što Mr.Olympia ima natjecateljsko pravo i natjecanje koje do kraja života može slobodno pohoditi kao natjecatelj bez dodatnih kvalifikacija, ostaju mu nedostupni.

Planirao povratak na binu

Velika je to šteta za sport u kojem je Shawn Rhoden imao još toliko toga za dati. Bez obrane titule, bez šanse za novim osvajanjima. Nadamo se da će pravna bitka biti sređena u njegovu korist, pa će i ta situacija konačno doći do svojeg kraja.

Sve u svemu, tužna i loša vijest za bodybuilding, sport koji se nadao vidjeti Rhodena barem još nekoliko puta na pozornici. Kažu da je ozbiljno trenirao, izgledao vrlo opasno, ali stići na binu ipak neće. Velika tuga.

Njegovoj obitelji, prijateljima, suradnicima i fanovima, izražavamo iskrenu sućut. 

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO