Košarica Narudžba

Prijatelju Kai, kako si mi danas?

10.11.2016
Luka Kuhar
Nije ovo vrijeme dobro za nas. OK, da ne tulimo i duljimo u lošoj šali, Kaiju sigurno nije loše! Pa ipak, nije tamo gdje bi ga svi htjeli vidjeti. Drugu godinu za redom mutno se prepucava s Olympia ekipom pa je logično zapitati se hoće li se

 pojaviti još koji puta na pozornici svih pozornica.

 
Pogledate li Kaija na društvenim mrežama, nećete steći dojam da se radi o potresenom ili tužnom čovjeku koji je ostao bez smisla ili posla za raditi. Niti bi to ikako trebalo tvrditi. Pjeva, pozira u svojim suludim kostimima, promovira svoj brend suplemenata, novi strip u kojem je heroj zasnovan na njemu. Sve u svemu, ne zvuči kao loš deal. Vjerujem da bi si mnogi poželjeli takvu životnu situaciju. Poslovni čovjek Kai Greene radi na pregršt projekata, a novce zarađuje i kroz rad s ograničenim brojem klijenata. Biznis je shvatio ozbiljno i očigledno napredovao na poslovnom planu, ali mi koji smo fanovi bodybuildinga kao sporta, malo smo nezainteresirani za tu priču. Super je to i svaka mu čast, al ono, da možete birate između gledanja Kaija kako priča o kozmičkoj pravdi u kapljicama vode na vrhu lista zelene salate dok vam pokušava objasniti kako se uzima pre workout, ili pak vidjeti ga u odmjeravanju snaga pored najboljih bildera svijeta, prilično sam siguran da salata ne bi bila vaš odabir. Vjerojatno ne bi ni grejp. (Jebiga morao sam).
 
Dvije godine u Vegasu, dva Sandowa za Phila, jednom Rhoden, jednom Dexter, ništa od Kaija. Rivalstvo o kojem je grmjela branša danas je svedeno na "sjećaš se kad.." što je zapravo vrlo tužno kada to gledamo iz sportsko/zabavne perspektive. Od press konferencija do bitke na bini, Kai Greene i Phil Heath bili su duo fantastico zbog kojeg Olympiju nije trebalo previše gurati kao natjecanje koje svi želimo gledati, svi su znali da će biti dobro i borbeno. 
 
I onda je nekako sve krenulo nizbrdo. Rekli bi naši - stvar se strmospizdila u vražju mater.
 
Ne samo da se Kai očito zavadio s nekim iz Olympia organizacije, zavadila se branša sama među sobom. Kada se pojavila glasina da bi Kai mogao izostati, jedni su nasrnuli na druge optužujući se međusobno za dezinformiranje, laganje, hejtanje i sve oni čime internet obiluje. Padale su teške riječi, no nije da se baš nekoga moglo kriviti. Predator je u svom stilu odgovarao tako da ništa ne kaže, a druga se strana profesionalno ograđivala od svega. To vam je ono korporativno - on sve može, ali mi znamo zašto zapravo neće.
 
Ajd', preživjeli smo i taj NoKaiNoOlympia hešteg. Dexter je spasio show i prikrao se Philu udarivši šamar i njemu i Kaiju budući da do tog dana Phil nije izgubio poen na tom natjecanju, a Kai mu ga time nije uspio uzeti. Ubrzo dolazi vijest da Greene hoće osvojiti Arnold Classic što je oduševilo fanove. Kvalificirat će se za Olympiju i to na drugom najvećem natjecanju u pro ligi. Nema boljeg načina za povratak u sport. I zaista, Kai došao-Kai osvojio. Uzeo je još par natjecanja i svi su se nabrijali da Olympia ponovno ima omiljenog izazivača.
 
Pa onda opet glasine koje su ovog puta dočekane uzdasima umjesto sumnjičavim pogledima. Mora se priznati, Bob Chic je odradio odličan posao u intervjuu s Kaijem gdje je ovaj bio vrlo jasan i nedvosmislen kada je morao reći da neće biti na ovoj Olympiji. Bar smo na vrijeme znali, bez uplakanih videa na mračnom parkiralištu. 
 
Nada umire zadnja - kaže jedna poslovica.
Nada je prijateljica noći (hinim pristojnost) - kaže jedna druga.
 
Što će Kai napraviti, možda ne zna ni on sam, pogotovo ako priča sa sobom pa si krene objašnjavati. Za sport bi bilo odlično vidjeti još jedan sraz titana i osobnosti kakve su Phil Heath i Kai Greene. Kada bi Predator ponovno krenuo u lov na šampiona.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO