Košarica Narudžba

Ramy 160kg

31.03.2016
Luka Kuhar
Na zadnjim fotografijama veliki Ramy opet pravda svoj poznati nadimak. Skupio je cca 160kg na vagi i izgleda.....veliko? Ne znamo više kako bi to nazvali, čovjek počinje zauzimati više mjesta nego Range Rover na parkingu za bicikle...

Potjera za masom počela je u 21. stoljeću. Nije da velikih natjecatelja dotad niste mogli vidjeti, ali nekako je postala gotovo službenim pokretom kada je Ronnie stao valjati Olympiju za Olympijom. Kada je netko toliko ogroman kao Coleman, ne možete se nadati konkurentnosti ako težite malo više od zbroja njegovih udova. Tako smo imali eru ogromnih trbuha, osrednje forme, uništenih frameova i možda 5-6 bodybuildera koji su iznimnu masu mogli nositi na respektabilan i dobar način.

Jedan od takvih predstavnik je današnjih megateškaša. Big Ramy od prvog natjecanja u Pro ligi skuplja fanove baš kao i kilograme - bez problema! Karijeru je lansirao u nove visine deklasiravši Victora Martineza na New York Prou, a osvojio je i Arnold Classic Brazil gdje je bio najveći problem Cedrica McMillana. 

Dobro je to što Ramy svoje kilograme zna nositi bez da izgleda ružno. Trbuh nije kao bačva, struk nije širi od prosječnog ulaza u garažu. Izuzev nogu koje svaka za sebe teže kao nogometna momčad, proporcije su tu, ali dokad? Kada je previše u slučaju čovjeka koji probija granice svojim izgledom? Postoji li točka bez povratka, nepovratno nagrđivanje figure.

Iako je jedno od modernih gesla bodybuildinga "It''''s never too much" - odnosno "nikada nije previše" - Ramy već ozbiljno koketira s mogućnošću da zaista zabrazdi. Na zadnjim fotografijama navodno ima od 157-160 kilograma, što su po nekim prosječnim mjerilima ni manje ni više no dva zdrava muškarca visoka oko 178cm. Zamislite težiti dovoljno za sebe i susjeda u isto vrijeme!

Problem se javlja jer Ramyjeve proporcije sve više odlaze od estetski ugodnih kada nabija masu. I jasno je svakome, naravno da se osjeća ugodno znajući da je najveći jer tako si je i priskrbio svu slavu i pehare koje ime. Svi znamo da forma nikada nije bila bajna, ali hej, barem je kao traktor u salonu kosilica pa nije frka! 

Sada je ipak na jednoj višoj razini gdje bi ga potjera za masom mogla pretvoriti u Markusa Ruhla novog doba. Bodybuildera kojeg publika voli jer je freak, ali ga sudci na Olympiji ne žele vidjeti kao najboljeg jer jednostavno odlazi predaleko od gotovo svakog ideala bodybuildinga.

Jednom je Phil rekao da bi bio mnogo zabrinutiji kada bi čuo da je Ramy znatno lakši no ikada do sad, nego kad mu kažu da je opet super težak. Možda bi bilo dobro poslušati savjet šampiona o tome kako ga iznenaditi!

Do Čitanja,

Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO