Košarica Narudžba

Sergio Oliva Jr. postao PRO

10.12.2015
Luka Kuhar
Ovih je dana Pro Cardu Americi sve lakše zaraditi. Nekada se ta rijetka čast ukazala samo overall pobjednicima pomno biranih natjecanja, dok danas ne morate uvijek biti ni prvi u kategoriji.
 Srećom postoje bodybuilderi koji svoju Pro kartu zarade dominacijom nad konkurentima, a jedan od njih je i Sergio Oliva Jr.
 
U svijetu bodybuilding prezimena, malo je koje prestižnije od onog što ga nosi Sergio Junior. Njegov je otac među prvima osvojio Mr. Olympia titulu i zaradio nadimak "The Myth" zbog proporcija koje do dana danas bivaju smatrane za jedne od najboljih ikada - ako ne zaista i najbolje! Nije teško vidjeti zašto, to je jedna od onih figura u kojima je lako pronaći estetiku, simetriju, ali i freak faktor o kojem se danas posebno vodi računa.
 
Budući da je tako zvučna imena, mladi Sergio u startu je bio zanimljiva prinova bodybuilding svijetu iako mu se otac nije slagao s takvim odabirom životnog puta. Interesantno je spomenuti da je Sergio Junior najmlađa osoba na Olympia bini, jer ga je otac tamo podigao u zrak kao bebu. Bio bi to nevjerojatan događaj kada bi se Junior uspio plasirati na to natjecanje i pojaviti kao natjecatelj na bini svih bina.
 
Kada ste Oliva, određena vrata lakše Vam se otvaraju i ne morate se boriti s onom napornom početničkom anonimnosti. Nije bilo tako teško pronaći sponzora za živućeg potomka mitskog bodybuildera i podršku mu je odlučila pružiti Labradina firma. Na natjecanjima mu se nikada nije popuštalo, no uvijek je to bio poseban dojam oko njega. Jer ne događa se baš često da sin Mr. Olympije krene u bodybuilding natjecanja i dođe do visoke razine.
 
Ipak, zaraditi Pro Card nije toliko jednostavno kao što nekima možda zvuči. U Americi se danas dijele šakom i kapom (kako to neki vole reći), ali to samo znači da upravo zato ima mnogo natjecatelja koji se spremaju na ta natjecanja. Tako je i ovom bodybuilderu put od trnja do zvijezda bio izrazito dug i mukotrpan. Od amatera novaka do IFBB profesionalca trebalo mu je nešto više od deset godina posla što dodatno naglašava nepristranost sudaca njegovu prezimenu.
 
Sergio ima određene sličnosti sa svojim ocem kada govorimo o figuri, a definitivno posjeduje njegovu karizmu. Velike ruke i neobična izvedba pozi odrađuju dobar posao za njega na bini stvarajući deja vu efekt. Struk na njegovu žalost nije toliko sitan, odnosno osinji, kako su rado nazivali Olivin, no definitivno ne govorimo o bilderu koji se mući s "gutom".
 
Pro Liga velik je korak za njega i stepenica u karijeri koja će tražiti više no išta do sad. Prezime definitivno može pomoći u prepoznatljivosti, ali i natovariti neka basnoslovna očekivanja na leđa Oliva Juniora. Nema sumnje da se radi o vrhunskom natjecatelju koji može postati faktor među profesionalcima, no za to će trebati puno više od dvije potpisne poze, povlaštenog obiteljskog stabla i medijske eksponiranosti.
 
Još da se Schwarzeneggerov mali baci u bodybuilding i mogli bi imati reunion stare garde kroz novu krv!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO