Košarica Narudžba

Ameri ne vole Havlika

27.08.2015
Luka Kuhar
Europski klasik, voljeni nam natjecatelj Stefan Havlik počeo je svoj uspon u Pro Ligi. Nekoliko je puta ušao u top 6, a na zadnjem natjecanju dograbio je broncu. Ipak, čini se da ga preko bare baš ne obožavaju previše.
Stefan Havlik ima veliku bazu fanova na rodnom, starom kontinentu. Kako i ne bi kad ga krasi jedna od najskladnijih figura u bodybuildingu. Kada sam pričao s Furićem o njemu, rekao mi je da je jedan od nevjerojatnijih natjecatelja s kojima je imao prilike biti u društvu. Jasno mi je o čemu je pričao, Havlik je tada žario i palio na ovdašnjim natjecanjima.
 
Profesionalna liga opasan je korak za mnoge natjecatelje. To je prelazak na stepenicu više, stupanj na kojeg nisu svi spremni. Nekima to dođe kao prirodan pomak unaprijed, drugima teško padne i zapravo umrtvi karijeru. 
 
Kada je Havlik prešao u pro velika je bojazan bila oko njegove transformacije za pro standarde. Svi su forsirali masivnost i hrpu mišića. Havliku to nije bio forte niti se on ikada pretvarao da igra na kartu mass monstera. Znao je da izgleda kao dobro posložena slagalica, ali i da to neće nužno prolaziti među profesionalcima.
 
Ipak je! Svi smo s užitkom gledali poboljšanog, ali nenarušenog Stefana na nedavnim pro natjecanjima. U suradnji s Dennisom Jamesom Havlik je od sebe napravio profesionalca koji se polako, ali sigurno ističe u krugovima svoje branše. Skuplja bodove za Olympiju i kako sada stvari stoje, ovim će ih tempom zaraditi već ove godine.
 
Pogotovo ako nastavi uspon. 
 
Prigovori na Havlika uglavnom dolaze zbog toga što nije baš velik i "ništa ne odskače". No to je zapravo manjak freak faktora koji, kako stvari stoje, ne mora previše zamarati Stefana. Na njemu ništa ne odskače jer je sve proporcionalno i simetrično. Dapače, trbuh izgleda gotovo nacrtano.
 
Mislimo da će Havlik, nadogradi li svoju figuru još malo, postati opasan u profesionalnim krugovima. Možda ga neće mnogi odmah zapaziti, ali sačuva li tu auru da je bez mana, mnogi će se opeći! Pozing je već komplimentiran kao europski dobro odrađen, a što će mu sugerirati američki trener vidjet ćemo uskoro!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO