Košarica Narudžba

Bonac osvojio Nordic Pro

12.10.2015
Luka Kuhar
U nizu post Olympia natjecanja uvijek volimo istaknuti Nordic Pro. Europske bine nikada ne razočaraju što se tiče zanimljivosti. Ni ovoga puta nije ih manjkalo, zlatnozubi William Bonac svladao je jaku konkurenciju.
1. William Bonac
 
Hit ovogodišnje Olympije nastavio je nizati dobre rezultate i nakon najvećeg bodybuilding natjecanja. Zbijen, gust, tvrd i izuzetno mišićav, Bonac je rob svoje strukture no iz nje je izvukao nevjerojatan maksimum. Ruke mogu biti uspoređene čak i s onima puno viših i krupnijih bodybuildera, noge su sve dublje, ramena obla i sveukupni paket ostavlja dojam vrhunskog profesionalca.  Ovim se rezultatom probio među uspješne bodybuildere s A liste upravo zbog konkurencije koju  je nadjačao. Prvo top deset rezultat na Olympiji, a zatim pro pobjeda na dobro znanom natjecanju. Bonac se definitivno profilira u stalnog gosta pobjedničkih podija te će upravo zato njegova karijera biti jedna od najinteresantnijih u narednom vremenu.
 
 
2. Roelly Winklaar
 
Čovjek čija karijera ima trzavica na svakom drugom koraku uspio je ostaviti dojam dovođenja figure u red. Na Olympiji se pojavio u izdanju popravljenog struka s manje lelujanja trbušnog zida. Nije to bio onaj Roelly koji je prije par godina djelovao kao da će svako malo ući u top 5 Olympije, ali generalno se radi o popravljenoj verziji. Klasične mane i boljke bile su sveprisutne. Masivne ruke koje nitko ne može pratiti na ovakvim natjecanjima njegovo su najbolje oružje. S druge strane leđa nisu posebno detaljna, a specifičan izgled nogu na trenutke je impresivan, dok je u drugima vrlo osrednji. Ono što je sigurno jest njegova uspješnost na Nordic Pro bini. Jednom mu je poslužila kao karta za Olympiju dok mu sada revitalizira karijeru. Bilo kako bilo Roelly se vraća na pogon novostečenih prijatelja s istoka.
 
3. Cedric McMillan
 
The Big Mac ostaje ista enigma koju svi volimo. Najkrupniji esteta modernog bodybuildinga i dalje je neuspješan u uspjehu. Njegova figura ovakva bi natjecanja mogla osvajati bez ikakvih problema ostavljajući iza sebe Winklaara, Bonaca i sve njima slične. Problem je naravno, ako iole pratite njegovu karijeru, forma koja redovito izostaje. Oštrina i detalji jednostavno nisu tu iako je muskulatura izrazito razvijena i proporcionalna. Nije da mu nešto fali na figuri, jednostavno nema ekstremne spremnosti. Znamo da ju je pokušao postići za Olympiju, ali koštalo ga je zdravlja. Završio je u bolnici na oporavku i hvala Bogu dobro se oporavio. Možda nam to govori da on zapravo nikada neće biti jedan od oštrijih, no eto, nije mu to ni potrebno da bude dobar. Nitko nikada neće reći da je loš ili prosječan. Problem oko kritika na njegov račun je uvijek isti. Svi znaju da bi mogao biti u samom vrhu. Zato ga je teško gledati bilo gdje drugdje.
 
 
To je najbolja trojka ovog natjecanja. Interesantan poredak dobro znanih natjecatelja otkrio nam je neke  stvari. Bonac je na A listi natjecatelja i tu će ostati, Winklaar pokušava dodati novog goriva svojoj ćudljivoj karijeri, a Big Mac ostaje vjeran svojoj izvrsnoj neizvrsnosti.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO