Košarica Narudžba

Compton

02.02.2016
Luka Kuhar
Kada se nabacujemo imenima koja ćemo imati prilike vidjeti na Arnold Classicu, zadržimo se često na onim favoriziranima, uglavnom starim uzdanicama koji su kao "ziceri" na kladionici.

Teško je ne vjerovati u njihovu nadmoć - osim ako ne ubacite Justina Comptona!

Nije lako ni Kaiju, ni Branchu, ni Freemanu, a niti ostatku čopora kada se spomene ovaj gigantski mladac. Otkad je došao u sport, svoje je mjesto pod reflektorima osigurao zaista nevjerojatnom figurom, a to je danas teško budući da nam je teretanski sport pomaknuo granice prilično daleko. Justin Compton uredno je to izignorirao i pokazao da on može više, bujajući kao Yates u svoje vrijeme.

 Evogenov sportaš svako je malo postavljao slike napretka na kojima je rušio sva predviđanja, od onih o kilaži - sve do onih o tomu može li s obzirom na napredak zadržati koliko toliko ugodan izgled. Justin nije prestajao napredovati otkad je eksplodirao u pro krugovima i postavio se kao jedan od predvodnika nove generacije. Uz Dallasa i Montgomeryja, mogao bi kroz par godina diktirati tempo ostalima.

Zašto? Nije teško objasniti. Justin ima kompletnu figuru bez većih mana. Dugi, ali dobro popunjeni ekstremiteti čine odličnu nadopunu torzu koji je često nadmoćan onima iz konkurencije. Leđa su široka, prsa masivna, a kada dobro pogodi formu i trbuh nema grešaka. Nije da mu fale listovi ili triceps, pa da ga možemo loviti za takvo što. Netko je jednom rekao da izgleda kao kompletniji Wolf.

Inače bi rekli da se radi o vrlo pretencioznoj izjavi, ali u ovom slučaju nije tako. Prošle godine samo su Dexter i Branch bili bolji od njega i to upravo na Arnold Classicu. Dakle imajte na umu da ne govorimo o nekom natjecanju nižeg ranga na kojem se pojavljuju lokalni heroji koji si moraju nečim opravdati pro card. Compton je konkurenciji zapaprio tamo gdje se stvarno gledaju mogući potencijali.

Ipak pripazio je da ne bude zaluđen predviđanjima i hvalom koju je dobivao tako da se nije trudio požuriti na pozornicu Olympije. Njegovo je geslo da na natjecanja dolazi samo ako misli da ima tamo što raditi, a kako stvari sada stoje, na Arnoldu će biti nereda s njegove strane. Čak bi se usudio reći da bi upravo on mogao biti najveća opasnost za Predatora.

 

 Compton tek gazi dvadesetima, Kai grabi u četrdesete. Iako niti jedno niti drugo nisu baš nužan pokazatelj kvalitete, jedno je sigurno, Justin misli ozbiljno. Zato ne sumnjam da će mnogim regularnim favoritima upravo on pomrsiti račune i zasluženo završiti među najboljima na Arnoldu, a onda, neka se okuša i na drugim binama - šteta ga je vidjeti samo jednom godišnje!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO