Košarica Narudžba

Heathovo odbrojavanje

25.12.2015
Luka Kuhar
Zaključujemo 2015u godinu bez iznenađenja na tronu bodybuildinga. Petu godinu zaredom okrunjen je Phil "The Gift" Heath, čiji stisak oko Sandowa nikada nije djelovao labavije. Dexter ga je načeo, koliko mu je još vremena ostalo?
Svi znamo da se šampione počinje mrziti čim obrane titulu, ili ako slučajno zaredaju nekoliko naslova zaredom. Ne radi se o tome da njihov vjerni fanovi odustanu od njih, već se općenito bodybuilding pučanstvo više raduje mogućnosti promijene na vrhu od dugogodišnje vladavine jednog šerifa. Naravno, drugačiji je slučaj u glavi Phila Heatha koji je prije nekog vremena naglasio želju za osvajanjem čak deset naslova Mr. Olympije. Je li to moguće?
 
Volio bih da mogu dati jednostavan i decidiran odgovor, ali nisam u takvoj poziciji. Osobno vjerujem da će svaka iduća Olympia postajati sve težom bitkom za šampiona.
 
2011. - Bilo je jasno da Jay ima velikih problema u zadržavanju titule koju je nakon višegodišnje muke oduzeo Colemanu. Njegovo tijelo bilo je "dizajnirano" za sukob s Ronnijem i nagla promjena struje u Heathovom smjeru nije značila ništa dobroga po Cutlera. Heath se pokazao u izvrsnom izdanju i već se tijekom prejudginga znalo da krunimo novog kralja bodybuildinga
 
2012. - Godina je epskog duela Phila i Kaija koja je u prvi plan stavila njihovo rivalstvo. Odlični Greene i kompletni Heath borili su se iz poze u pozu za bodove koje su sudci teško dijelili. Koliko god Predator bio spreman te večeri, Heath je imao silu trenutka, veliki žar i tijelo koje je to popratilo mišićnim argumentima. Nije izostao ni zlatan rezultat!
 
2013. - "Lights out-game over" godina Phila Heatha. Jedina u kojoj je bez sumnje zatvorio vrata konkurenciji i odšetao s bine bez imalo brige po svoju titulu. Išlo je toliko daleko da ga je sudac vratio iz prve prozivke vidjevši da odskače iz nje više no što to radi Mr. Bean u kraljevskoj gardi. Sve mu se posložilo, ništa nije nedostajalo. Predator i društvo gledali su u leđa šampiona.
 
2014. - Osrednja godina za Heatha, srećom ništa posebno bolja za Kaija. Izgledalo je kao da Rhoden i Wolf diktiraju show, a Phil i Greene kupe plodove svoje dobre reputacije. Oštra je forma izostala, trbusi su se pojavili. Sumnja je ostala u zraku nakon ovog natjecanja.
 
2015. - Kaos na Olympiji. Odjednom borba između četiri natjecatelja prve večeri, a niti jedan od njih Kai koji je misteriozno izostao uz 30 teorija zavjere masona i zlih nabildanih zelenih. Činilo se da svatko može dobiti Heatha ako se samo malo poprave, ali na njihovu nesreću jedino je šampion napravio veliki pomak naprijed za subotu. Zadržao se na vrhu, jedva!
 
Postavlja se pitanje što nam naredne godine imaju šanse servirati. Je li ovo maksimum kojeg će Heath ostvariti? Može li dalje prema svojim snovima koji su basnoslovno dvoznamenkasti? Promislimo li malo, brzo ćemo se sjetiti da je, ukoliko osvoji iduće godine, u društvu odabranih velikana te da će dijeliti broj titula s Dorianom Yatesom što nije mala stvar. Pitanje je samo, ima li njegovo tijelo još pet godina u svojim mišićima, ili se bližimo skorom kraju njegove vladavine.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO