Košarica Narudžba

Mirno more za Phila?

07.05.2018
Luka Kuhar
U tijeku je godina koja Heathu pruža priliku da se izjednači s najboljim bodybuilderima svih vremena. Šansa je tu, mogao bi postati osmerostruki Mr. Olympia.

 U tome je i stvar. Zaista bi mogao. Pred njim je jedno zapravo dosta mirno more. Ne piše se puno o mogućem rušenju s trona; ni najveći konkurenti zadnjih godina nisu mu mogli ništa. Situacija postaje tim ozbiljnija kad znamo da mu je najbliže došao Dexter Jackson koji je u bodybuildingu još od industrijske revolucije.

 
Zašto to kažem? Jer – nominalno najveće prijetnje za Phila utjelovljene su u likovima Ramyja i Bonaca. Prošle godine obojica su bili u svojim najboljim izdanjima, a Heath ih je unatoč vidljivim problemima s trbuhom uspio zadržati na distanci. Nije to bila onako lijepa gentlemanska pobjeda niti ju valja nazvati savršenom desetkom. Bio je to jedan od onih „mesarsko“ boksačkih trijumfa nakon kojih se osjećate kao da vas je prošao vlak (a izgled bi to mogao potvrditi), no neka, trofej je kod vas.
 
Zato je more vrlo mirno. Dođe vam da se zapitate pa tko mu što može? Stižemo do te osme uzastopne moguće Olympia pobjede za njega i nema tko se nije izredao u lovu na Heatha. Cutler, Predator, Rhoden, Jackson, Bonac, Ramy, Wolf, Cedric, Winklaar; vi ih navedite, tu su već godinama – već godinama nisu srušili broj jedan u bodybuildingu.
 
Trenutno im je najbolja opcija to da Heathov oporavak od operacije bruha nije bio lagan i da je ostavio neke posljedice po njegovu figuru. Jer ako se slučajno vrati bolji na pozornicu, momci će morati napraviti kvantni skok kako bi ga uopće pokušali savladati.
 
Kao što rekoh, mislim da Bonacu za to fali ponajviše tri do pet centimetara visine, a Ramyjeva figura očito treba još vremena za doradu detalja i finesa. Ne znam samo znači li to da su Heathu vrata širom otvorena do najprestižnijeg rekorda u bodybuildingu.
 
Sjetite se samo, prije par godina hihotali su se na njegova hrabra predviđanja o deset uzastopnih Olympia, a sada, moram vam priznati, to više ne zvuči kao takva neostvariva ludost.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO