Košarica Narudžba

Nathanova godina?

19.08.2018
Luka Kuhar
Novi bad boy profesionalnog bodybuildinga Nathan De Asha imao je godinu za pamćenje i najavio lov na tron bodybuildinga i Phila Heatha.

 Nathanov slučaj jedan je od zanimljivijih u pro krugovima. Godinama se govorkalo o njemu kao mladoj nadi, a svoj je potencijal trebao realizirati rame uz rame s Dallasom McCarverom i Justinom Comptonom kao novim triom za budućnost ovog sporta. Kao što, nažalost, znamo, Dallas je preminuo, a Compton morao odustati od bine na neodređeno vrijeme. Barjak mladih nada ostao je tako u Nathanovim rukama da ga kao štafetu ponese dalje.

Strukturalno, De Asha se može pohvaliti sa zanimljivom figurom. Iako ima relativno visoke latove, dobro mu stoje na dugački trup, mišićave ruke i zaobljene kvadricepse. Svoj je izgled usavršavao s godinama, a pomoć je potražio u Oxygen Gymu, no Nathan ima neki svoj štih i iako ne sumnjam da je ozbiljan radnik, taj urođeni nemir vjerojatno nije funkcionirao u Kuvajtu.

Kako godine prolaze Nathan dodatno napreduje, ali je nažalost u zadnje vrijeme počeo pozirati na neki svoj način koji je, mora se priznati, „neoptimalan“. Unošenje individualnosti u bodybuilding nije ništa novo i, dapače, natjecatelje se često ohrabruje da to rade. Međutim, De Ashina varijacija bicepsa u polupadu i zatim stiskanja trbušnih mišića u prijelazima zna ga predstaviti lošijim nego što stvarno je. S obzirom na to koliko je prezentacija u bodybuildingu bitna, bodybuilder tog kalibra treba biti svjestan da si bodove može izbiti i sam.

U jednom kratkom videu rekao je da želi tijekom dosuđivanja Olympije biti uspoređen s Philom Heathom. Malo koji bodybuilder na toj pozornici nema istu želju, a Nathan je očito uvjeren da bi u kommparaciji dobro prošao. Osobno mislim da je njegova figura dovoljno drugačija od Heathove da uspješno prokaže moguće nedostatke Olympia šampiona, ali i naglasi njegove očite vrline.

Nathan De Asha ove će godine biti natjecatelj kojeg morate pratiti u Las Vegasu. Ne samo da je jedan od budućih nositelja ovog sporta, već je i 2018. pokazao da je, što se kvalitete tiče, jedan od trenutno najboljih profesionalnih bodybuildera na planeti. Nadam se da će dobiti tu priliku za stajanje u liniji s Philom te da ćemo tada na jedinstven način doznati koliko je De Asha zaista opasan.

Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO