Košarica Narudžba

NIŠTA OD RHODENA

20.02.2018
Luka Kuhar
Nažalost, jedna ne baš vesela vijest stigla je koji tjedan prije održavanja Arnold Classica u Columbusu. Trofejni Shawn Rhoden neće biti među natjecateljima koji će se boriti za prestižnu titulu.

 Moram priznati, ovo je stvarno velika šteta. Ako sam nekoga zaista htio vidjeti na pozornici uz opaku konkurenciju, bio je to Shawn Rhoden. Ne nužno zato što sam njegov fan, više zbog toga što se na prošlogodišnjoj Olympiji nije proslavio niti pokazao u najboljem izdanju.

Rhoden ima linije zbog kojih ga s razlogom zovu Flexatron. Međutim, te linije trebaju se obvezati na visoku razinu forme i entuzijastičnu prezentaciju, inače im zbog određenih manjih nedostataka (separacija ruku i masivnost leđa) prijeti lošiji plasman na natjecanjima najviše klase.

Kada pogledate listu za ovogodišnji Arnold, dobrih imena nikako ne nedostaje. Cedric, Bonac, Dexter i mnogi drugi zajedno s Rhodenom trebali su sačinjavati „postolje“ u Columbusu. Njegov točan plasman uvijek visi negdje u zraku. Imajući u vidu njegove recentne rezultate, mogao je biti bilo gdje od petog do prvog mjesta. Nesrećom po njega, lakše peti nego prvi.

Zdravstveni problem na koji je naišao ozbiljnije je prirode. Sumnjajući na dehidraciju, otkriva prehladu i gripu u bolnici te doznaje da se radi o problemima s čirem koji je izazvao unutarnje krvarenje. Svakome je jasno da u ovako osjetljivoj fazi priprema tako nešto spušta zastor na mogućnost optimalne forme. U idućem redu prenosimo Rhodenovu objavu:

I was five weeks out from the Arnold Classic 2018. I was feeling great! Unfortunately, I came home to Santa Barbara to visit my family and I started throwing up for two days. Since I don’t normally complain my coach, Chris Aceto, recommended that I go to the hospital thinking that I may be overly dehydrated. I ended up being rushed by ambulance from one hospital to another that had better facilities to care for me. I was admitted to the Intensive Care Unit. Not only did I have the horrible flu going around but my hemoglobin level was at 4 (should be around 14). I lost A LOT of blood due to two ulcers bleeding into my intestine over a period of time. I was given 6 blood transfusions that brought my body back to levels where my body could reproduce enough blood on its own to normal levels. Since it is so close to the Arnold, I am disappointed that I must announce that I will not be competing in this years Arnold Classic 2018.

I am thankful that I am feeling better!! And I am thankful for all of the support from my family, friends and IFBB Pro League. I am back to training hard and pushing myself to bring my BEST to the Olympia 2018!

I will still be at the Arnold Classic 2018 to cheer on my fellow athletes and to chat with all the fans! I am looking forward to visiting with fans when I’m not on “diet brain!”

Shawnu želimo svako dobro te brz i potpun oporavak od neugodnih zdravstvenih tegoba. Radi se o vrhunskom bodybuilderu koji obogaćuje natjecateljsku scenu; čovjeku koji je parirao apsolutno svakome na Olympiji i nekome tko u sebi ima još barem nekoliko godina natjecanja pri samom vrhu. Vidjeti ćemo što nam sprema u ostatku godine.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO