Košarica Narudžba

Phil Heath - omraženi šampion

03.11.2015
Luka Kuhar
Iako udobno sjedi na prijestolju bodybuilding kraljevstva već pet godina, Phil Heaht ne uživa preveliko obožavanje od strane bilderske zajednice. Moglo bi se reći da ga respektiraju, ali nije zapravo voljen...
Phil nema neku potresnu priču iz osobne povijesti, ili ju barem ne prezentira, da bi bio šampion mase kao što je to Kai Greene čija je životna storija postala svojevrsni brend u bilderskim sferama. Heath je uvijek bio zlatni dečko bodybuildinga koji je od prvog susreta s binom bio najavljivan kao idući veliki šampion.
 
Bilo je tu mana na njegovoj figuri, ali kako su se one ispravljale, tako je i on strelovito napredovao od natjecanja do natjecanja. Nije trebalo dugo, a već se pojavio na naslovnicama te unutar mnogih predviđanja o narednom Mister Olympiji. 
 
Trebalo je to biti doba njega i Dextera Jacksona, ali Jay Cutler nije htio samo tako otići u mirovinu nakon što je dobar dio svoje karijere lovio Colemana da bi ga konačno nadvladao nakon izuzetno duge i mukotrpne potjere. Cutler je ostao simbol vala mass monstera i dobrano dokazao koliko takvi mogu biti neugodni na pozornici.
 
Prevrtimo kazetu unaprijed i eto nas u 2011oj kada su se prijatelji razračunali u Vegasu. Sandow je dobio novog vlasnika i počela je era Phila Heatha. Nikada nije djelovalo da će biti popularan kao sam Jay, ali malo tko je mogao predvidjeti količinu omraženosti koju će zaraditi u karijeri.
 
Uvijek je djelovao arnoldovski egoistično, no njemu to baš nije najbolje pristajalo. Izostajala je ta karizmatična aura pored koje je pomalo umišljen stav djelovao kao ružno pače. Nitko mu nije osporavao kvalitetu, baš kao što nitko nije tvrdio da ima privlačnu osobnost.
 
 
Nisu tomu doprinijeli niti nastupi na press konferencijama gdje se Heath uvijek ponašao pomalo dekadentno izgledajući kao da se ne može baš sasvim nositi s takvom atmosferom. Srećom po njega, na bini nikada nije bilo sličnih problema.
 
Nažalost najbolji bodybuilder svijeta teško će osvojiti srca ljudi svađajući se s klincima preko instagrama ili neke druge društvene mreže, te suprotstavljajući se Arnoldu uz argument da je The Oak imao pileće nogice. Kada rasprava o bodybuildingu postane tako naglo ad hominem napad, jasno Vam je da jedna strana nema baš jake argumente.
 
Kada bi Phil pronašao takta koliko ima i mišićne kvalitete, bio bi to Mister Olympia kakvog moderna era treba, ali i želi!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO