Košarica Narudžba

Ramy sad, Ramy nikad?

23.06.2016
Luka Kuhar
Mamdouh Elssbiay - Big Ramy. Ime za koje sam prije par godina prognozirao svjetsku slavu (nisam baš neki Nostradamus ,jel, čovjek je bio očigledan potencijal) sada je nekako zapao u onu poznatu bildersku kategoriju neostvarenih očekivanja.

 Kako kažu novi izvori - ta kategorija okuplja sve više natjecatelja, hah!

 Kako se priključiti diviziji neostvarenih očekivanja? Jednostavno je! Pokažite da imate mogućnosti biti naprosto nevjerojatni i onda to nemojte pretvoriti u stvarnost. Dug je niz bodybuildera koji su makar na sezonu-dvije, zašli među "neostvarene" momke.  Vjerojatno najveći iz tog line-upa dolazi iz prisvojena mu Kuvajta. 
 
Načelno govoreći o Ramyju jasno je da ćemo navesti puno epiteta i pohvala. Napose, čovjek je jedan od najboljih na planeti u ovom sportu i sasvim sigurno među najimpresivnijim figurama koje je ljudsko oko imalo prilike vidjeti. Kada netko na 160+kg i dalje ima vidljive trbušnjake, a na bini nogama skriva ostatak prozivke, ne možete reći da ne zaslužuje pokoji naklon.
 
Pa zašto ga onda toliko drilamo stalno? Evo sad sam naveo da je odličan, koji mi je onda vrag da ga svako malo izvodim na neko verbalno pljuskanje? Upravo zato što Ramy može biti još bolji, ako ne i najbolji bodybuilder današnjice što je sasvim moguć scenarij. Za mnoge bodybuildere mogu reći da imaju mjesta za popravke i naglasiti da im karijera može napredovati, no opet, nećete nikada pročitati iz mog "pera" da će Juan Morel uz manje prepravke osvojiti Sandowa, ili da Steve Kuclo osvaja iduće godine ako malo popravi formu. Sumnjam da ću ikada pomisliti onako ozbiljno da debitant može osvojiti Olympiju kao one godine kada mi se to dogodilo u slučaju "Velkog Rame".
 
Gdje zapinje, a u formi jebiga! Mislim, nema baš gdje drugdje zapinjati u pro ligi. Već su i ovako svi ogromni i hiper-dimenzionirani. Očigledno je da će manjkati u dorađivanju te mase koja je nekako postala imperativ pri kvalificiranju za profesionalni bodybuilding. Ispada da, ako pokažeš da možeš biti dovoljno velik - formu možeš brusiti i naknadno!
 
Ramy je definitivno pokazao da je dovoljno velik. Nikada nisam čuo, niti ću čuti od osobe sa zdravim očima, da Elssbiayju fali mišićne mase ili još koji kilogram težine. To je kao da kažete da Rusiji nedostaje pokoji kilometar teritorija. OK, ako ste Putin sigurno priželjkujete još koji Krim više, no razumijete poantu.
 
Za Ramyja, barem kod mene, ova godina znači odvajanje od čopora i ulazak u top 3-4. Ako se to ne dogodi, nažalost dobiva titulu voditelja divizije neostvarenih mogućnosti. Nije mu ovo ni prva, ni druga, a bome niti treća godina na pozornici svih pozornica. Pokazao je da zna i može, pokazao je na brojnim natjecanjima da se radi o opasnom natjecatelju. Sada može dokazati da je šampion i stati među najbolje na Olympiji. 
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO