Košarica Narudžba

Stiže nova Olympia

17.08.2016
Luka Kuhar
Doba je godine kada se bliži Olympia. Nije više udaljeni datum na kalendaru, već željno iščekivani događaj godine za sve ljubitelje bodybuildinga. Sraz najboljih na bini najvećih, ove godine - veći no ikad prije...

Prije svih ostalih podrobnih članaka o Mr.Olympia vikendu, moramo posvetiti jedan prisjećanju na prošli. 

Ako ćemo biti skroz realni, bilo je bezveze. Netko će sad reći - naravno, kad Kai nije bio tamo, ali zapravo baš suprotno. Odsutstvo Predatora trebalo je služiti kao svojevrsno otvaranje vrata drugim željnim natjecateljima koji su time tražili priliku zadati udarac Philu Heathu. Odjednom su pod svijetla reflektora više no ikada došli Wolf, Rhoden i Ramy, samo da bi sva trojica senzacionalno podbacili. 

Da se razumijemo, nitko nije kardinalno "usrao", ali svi su - taman dovoljno. Rhodenov trbuh po prvi puta u karijeri nije bio poslušan na pozornici, djelujući napuhnuto i ružno. Flexatron je bez toga mogao biti izgledan kandidat za titulu iako ima manjih mana figure (neimpresivne ruke i ne sasvim detaljna leđa). Zapamtimo, na Olympiji se traže nijanse tko je više zeznuo, a ne tko je bolji kao takav - jer na toj pozornici već su svi izvanredni, traži se greške, a kada ih se nađe, praštanja nema. Rhoden si je tako podmetnuo nogu na putu do trona.

Izvanredna se prilika pružila Dennisu Wolfu, čovjeku koji je ne tako davno ozbiljno zagrizao u Olympia top 3. Valjalo je ponovno pogoditi onu dobru kombinaciju forme i punoće, ali eto, omaklo se taman dovoljno da - ne bude dovoljno! Bio je to dobar Dennis, ali da bi se osvojila Olympia to treba biti ipak odličan Dennis, najbolji Dennis ikada. Jer Phil Heath neće samo tako ispustiti Sandow.

I onda se dogodi nešto što zovemo Dexter efektom. Tko fula, Dexter mu uzme mjesto. Nema ograničenja broju mjesta tako da je veteran bodybuildinga napredovao sve do srebra, zagrebavši inače savršen Philov skor. Da je bio svega nijansu bolji u subotu, siguran sam da bi još jednom gledali Oštricu kako se penje na tron koji do tad za njega nije bio predviđen.

Ramy je jedini koji je propisno deplasirao sam sebe, imajući briljantnu ideju trenera da dođe još veći no prije, jer ono, svi se možemo složiti da čovjek kojeg zovu "BIG Ramy" ima problema s masom. Tako je zaista izgledao kao teretni brod, ali onaj na kojemu ima značajnog viška tereta i manjka kvalitete. Dobro je Heath jednom rekao- "Bojao bi se Ramyja kada bi mi rekli da je smršavio". 

Zašto je bilo bezveze? Zato što je Phil ostavio vrata otvorena tijekom prvog dana natjecanja. Nije imao nikakav wow faktor niti se činilo da će mu biti lagano. Vidjelo se da konkurenti imaju pokoju manu na figuri, ali po prvi puta i on je imao očite probleme. Čekala se subota s nadom mnogih da se izazivači još dodatno poprave i Phil osjeti dosad najteži sukob - a zapravo, popravio se najviše on.

Konačno možemo zaboraviti na taj scenarij i okrenuti se ovoj godini koja za nas sprema pregršt mogućnosti i iznenađenja kojih će sigurno biti na bacanje. Pitanje ipak, ostaje isto, može li Phil Heath osvojiti i ove godine?

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO