Košarica Narudžba

Von Moger u IFBBu!

24.11.2016
Luka Kuhar
Otkad je izašao popularni Mad Desire video, jedan se momak proslavio kao malo tko u bodybuildingu. Calum Von Moger - znan kao i Arnold 2.0, slovi za jednu od novih nada sporta mišića. Sada je konačno prešao u NPC/IFBB vode...

 Priznajem, i samog me oduševio taj video. U moru motivacijskih kompilacija s već izlizanim citatima te dobro poznatim pjesmuljcima pojavilo se nešto novo. Lik koji u nekoliko kadrova izgleda kao pljunuti Schwarzenegger priča o slavnim danima bodybuildinga i pozira na identičan način. U pozadini udaraju taktovi prerađene verzije pop uspješnice "Mad Desire" , a ostalo je već svima dobro poznato.

Od tog dana dogodio se neviđen rast Caluma Von Mogera. Impresivnog momka izražena naglaska i brade, koji ga uz razvijenu muskulaturu stavljaju u ulogu novog Arnolda kojeg si je sport već dugo priželjkivao. Nije bio tipičan bilder s društvenih mreža. Onaj koji ima page pa se sprema za sezonu selfija. Njegov je angažman vrlo brzo prešao i na ozbiljnije pozornice nekih federacija koje nisu uživale jednak medijski publicitet. Međutim, on je i dalje napredovao kao ličnost van svih očekivanja.

Jasno je da svaka regija ima svojih junaka iz čitavog niza federacija s razno-raznim titulama. Oni ipak nisu tako popularni da bi svjetski mediji bodybuilding branše bili prepuni njihovih imena. Dapače, rijetko bi kada netko van IFBB krugova zarobio toliko pažnje ozbiljne bodybuilding publike. Pogotovo kada inzistira na natjecanjima u spomenutim federacijama. Calum je tu pokazao da bodybuilding kao sport nije tu zbog oficijalaca i sudaca, već zbog sportaša. Zvijezda je on, ne i federacija u kojoj se natječe.

Osvojio je nekoliko titula, definitivno si prisvajajući ogroman broj zainteresiranih vježbača. Veliku publiku prepoznali su i sponzori s kojima ne prestaje surađivati. Upoznao sam ga tako jednom prilikom na izložbenom sajmu FIBO gdje je upravo on imao najveći red toga dana. Mislio sam da je negdje zapelo zbog gužve, ali ispostavilo se da silna raja čeka simpatičnog Australca koji u kariranoj košulji daje petice, potpisuje shakere i pozira za slike.

Pokrenula se nova kategorija i šuškanja nisu stala. Može li Calum Von Moger, koji nije izdao vlastite principe radi potraživanja open klase bodybuildinga, doći i uplivati u nove vode što ih je predstavio krovni čovjek IFBB Pro lige? Mnogo se imena pojavilo, njegovo nikada nije prestalo biti popularno.

Špekulacijama je nedavno došao kraj kada se Calum pojavio na svom prvom NPC natjecanju koje ga kvalificira za dobro znane Nationalse. Osvojio ga je i time izborio svoje pravo da u budućnosti konkurira za Pro Card. 

Sam sport u velikom je plusu jer eksponiranje popularnog i skladnog Caluma zaista koristi bodybuilding branši. Valja napomenuti da ga ipak čeka golemi posao i da probijanje u Pro ligi nije baš kao i probijanje na društvenim mrežama. Kada će mu pripasti pro card i koliko će ga dobro iskoristiti saznat ćemo u skoroj budućnosti!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO