Košarica Narudžba

Dallas & Cody

23.12.2015
Luka Kuhar
U današnjem bodybuildingu profesionalci su uglavnom u tridesetim godinama, guraju u četrdesete, a neki su se tamo već udomaćili. Rijetki su oni koji mladi postignu iznimne rezultate, no ove su se godine dvojica natjecatelja ipak izdvojila zbog..

...svoje kombinacije kvalitete i godina...

Prvi od njih je Dallas McCarver koji je svoju karijeru lansirao u neviđene visine ove godine. U ranim dvadesetima uzeo je svoje prvo pro natjecanje nakon dugog odmora od bine. Bio je vrlo spreman, mišićav i podosta suh za svoje iskustvo što je osobina forme koja izmiče i mnogo iskusnijim liscima bodybuilding pozornica.

Osobitost mladog Dallasa proizlazi iz njegove visine. Relativno je izdužen za bodybuildera što u mnogo slučajeva, pogotovo u početnim stadijima karijere, zna predstavljati određeni hendikep samom natjecatelju dok ne natrpa određenu količinu kvalitetne mase na sebe. Tijelo djeluje nekako prazno i nepopunjeno, kao slagalica koja je potpuno 2D. Srećom on tu muku ne muči i može se pohvaliti impozantnim mišićima i razvijenim tijelom u svakom segmentu. Ne djeluje kao da pati od neke jako naglašene mane, baš kao što ne djeluje sitno!

Na Olympiji se plasirao u najboljih 15 što je pravo čudo za njegovu dob, dosadašnje iskustvo i prognoze koje su se stvarale. Iako je zaradio 13to mjesto, mnogi su nakon nastupa rekli da je čak mogao zagaziti među desetoricu najboljih bez većih problema. Proglašen je tako jednim od najboljih ovogodišnjih iznenađenja te sam siguran da će, nastavi li ovim tempom razvijati svoje tijelo i karijeru, ubrzo postati sila ovog sporta. Top 10 trebao bi za njega biti garancija, a ne mogućnost.

Drugi je momak još mlađi, točnije tek gazi u dvadesete nakon karijere koja je dugo trajala za takvog mladca. Osobito mi je drago što ga mogu spomenuti jer sam ga godinama najavljivao kao momka koji će postati relevantan u bilderskom sportu iako nije bio odviše ozbiljno shvaćen kao teenager. 

 Cody Montgomery ove je godine, sa samo dvadeset ljeta, postao drugi najmlađi IFBB Pro ikada. Uz to i prvi koji je karijeru ovako uzlazno odradio od teen titula pa do ove nedavne u Open kategoriji. Natjecao se s teškašima i pomeo ljude koji su konkretno stariji od njega bez da se činilo neizvjesno. Figurom je odskakao desetljećima od prosječnog vršnjaka, a potukao je momke koji svoj pro card čekaju otprilike koliko je on živ.

Njegov najveći forte dolazi upravo iz kompletnosti koje toliko fali u amaterskim krugovima. Kako je danas veliki trend izdati što više profesionalaca svake godine, tako je sve više polovičnih bodybuildera koji imaju određene adute uz vrlo vidljive i osjetne mane. To nije slučaj kod mladog Amerikanca koji je to dokazivao trostrukom titulom najboljeg teenagera u zemlji. Kada ni to nije bilo dosta, potukao je fakultetlije, a zatim i one iskusne u openu.

Na Pro pozornicu tek treba zagaziti, ali on si zaista može dopustiti nešto vremena za odmor. Status hita sigurno ima i njegov će se idući potez pratiti s iščekivanjem. Vrata su mu širom otvorena u svijet bodybuilding glamura i karijere koja bi ga mogla proslaviti. Pitanje je samo hoće li u mladoj glavi biti dovoljno promućurnosti da sve posloži kako treba.

Konačno su stigle neke nove mlade nade, budući nositelji sporta koji zalazi u zlatne godine!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO