Košarica Narudžba

Dallas McCarver nevjerojatan

09.08.2016
Luka Kuhar
Mlada nada modernog bodybuildinga, Dallas McCarver još jednom osvaja pro natjecanje i postavlja se u ulogu predvodnika vala "novih klinaca". Iako u dvadesetima, s lakoćom svladava i starije konkurente.

Tajna ovog natjecatelja nisu neke vradžbine ili aplikacije za pametne telefone, već povratak osnovama u treningu. Pogledate li njegov angažman u teretani uočit ćete da nema bježanja od kompleksnih pokreta i velikih kilaža kojima malo po malo gradi jedno od boljih tijela u ovim vremenima. Velika, kuglasta ramena, krupne ruke, duboki trbušnjaci, široke noge i velika leđa savršena su podloga za mladog bildera koji bi jednom mogao dominirati ovim sportom ako nastavi kako je krenuo. 

 Ono što ga izdvaja od ostalih je visina kojom prkosi nekom ustaljenom pravilu da visoki natjecatelji uglavnom mnogo teže nadvladavaju niže. Kada stoji u prozivci - Dallasa ne možete fulati osim ako glavom ne nadvisuje reflektore pa ga svijetlost loše pogađa, a i onda opet...vidite da je netko visok kao rasvjetno tijelo pa vam  nije svejedno. 

Iza sebe ima odličan Olympia debi gdje je ugodno iznenadio sve pratitelje bodybuildinga koji ga, pogotovo ove godine uz odsutnost nekih zvučnih imena, bez ikakvih problema guraju u top deset.  Mogao je tamo komotno završiti i prošle godine, ali debitanti se u pravilu ipak više pomuče za naklonost sudaca. 

 Nedostaje još malo zrelosti i detalja da bi tijelo na kojem radi Dallas postalo prava pravcata sila na bini svih bina. Mnogi su ga ostavljali u sjeni Comptona nakon što se spomenuti proslavio u svom prvom izletu na Arnold Classic, ali od tada znatno bolji dojam ostavlja mladi Dallas. Lelujanja u formi baš i nema, a napredak je očit bez neke cijene po sklad i proporcije.

Ove godine ima vremena za popraviti sve što treba za Olympiju i napraviti rezultat koji će ga pogurati u sam vrh bilderskog čopora, ponavljam, kako nije sigurno hoćemo li vidjeti Wolfa i još neke, valja se zapitati može li mladac poput McCarvera vidjeti čak i top 6 plasman na bini u Las Vegasu.

Jedno je sigurno, od nadobudnog bildera postao je dečko na kojeg bi se mnogi kladili kao izglednog kandidata za vrlo skorog izazivača Olympia titule. Naravno ako se nastavi ovaj trend uspona bez padova!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO