Košarica Narudžba

Dallas McCarver Pro Debi

22.05.2015
Luka Kuhar
U sjeni svih poznatih IFBB profesionalaca koji su nastupali zadnjih tjedana pojavila se i novost da će svoj izlazak ostvariti i jedan novak u tim krugovima. Dallas McCarver mlada je nada bodybuildinga i nakon dvogodišnje pauze spreman je za svoj

 debi...

 
Dallas je po mnogim kriterijima nešto novo na sceni. Sagledamo li trenutnu situaciju, govorimo o tridesetogodišnjim , čak i četrdesetogodišnjim bodybuilderima kao voditeljima glavne riječi. Phil je konkretno u tridesetima, Kai zagrabio u četrdesete, Dexteru ni pedeseta nije apstrakcija. Nije tajna da se trend starijih natjecatelja prometnuo kao bodybuilding mainstream u zadnje vrijeme.
 
Prisjetimo se da su se nekada bodybuilderi umirovili prije tridesete, a kamo li četrdesete, tako da nije teško vidjeti nekadašnje natjecatelje kako zapravo ne izgledaju tako staro pored današnjih. Uzmimo recimo Freemana kao primjer. Ima 48 godina, a Lee Haney koji je karijeru okončao prije par desetljeća ima 55.  Poanta je jasna, mladost je danas rijetkost.
 
Tu dolazimo do Dallasa koji je svoj Pro Card osvojio sa samo dvadeset i jednom godinom. Priznaje da takav uspjeh ni sam nije očekivao, ali nikako nije nezasluženo. Jednostavno ja atipično za današnje vrijeme gdje je izbor mladih perspektivnih profesionalaca sveden na šačicu junaka.
 
McCarvera treba pohvaliti za promućurnost u godinama kada je mnogi nemaju. Da pojasnimo, Dallas se nije bezglavo zaletio u pro krugove čim je Pro Card pao u ruke. Mogao je u sili trenutka odmah nastaviti karijeru i vrlo vjerojatno doživjeti hladan tuš na bilo kojoj pozornici gdje bi protivnici također imali profesionalni status. 
 
Mudro je uzeo pauzu od čak dvije godine.  Priznao si je što treba popraviti, gdje se još mora izgraditi te koliko napredovati da bi zaista mogao prouzrokovati štetu velikim momcima. Jedno je okušati se na lokalnom NPC natjecanju, a IFBB Pro bina potpuno je druga priča. Zato je ova pauza bila odličan potez te, ako je za suditi po nedavnim slikama, Dallas sprema odlično izdanje za debi.
 
Natjecat će se u Kaliforniji na jednom od manje znanih profesionalnih natjecanja gdje ima velike šanse ostvariti dobar rezultat. Može li se plasirati na prvo mjesto? Zaraditi Olympia kvalifikaciju? Ili ovaj mladić ima još mnogo posla za obaviti prije maštanja o prvim pro osvajanjima. Saznajemo vrlo uskoro!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO