Košarica Narudžba

Danny Hester - blast from the past

12.11.2016
Luka Kuhar
Nije bildanje što je nekad bilo. Gle kak danas ti ljudi izgledaju. Fuj, kom je to lijepo?! Ajme tko bi tako izgledao? - samo su neke od doskočica u kojima uživamo kada slušamo nostalgičnu ekipu iz redova bilderskih fanova.

  Ove godine pro liga dobila je novu kategoriju čiji je šampion pravo osvježenje...iz prošlosti!

 Danny Hester nije novitet u željeznom sportu. Dapače, trenira dulje no što su neki juniori živi. Bavio se kojekakvim stvarima, od dizajna sprava do glume, a odnedavno voli svirati trubu i osvajati Olympije. OK, izmislio sam ovaj dio za trubu, ali Olympiju je bome osvojio i postao prvi šampion kategorije classic physique.
 
 
Prije nego što je natjecanje održano velika se pažnja posvetila Sadiku Hadzovicu, mega popularnom physique natjecatelju koji je teatralno najavio svoj prelazak u vode nove kategorije. Ako ste pitali njegove fanove, stvar je bila završena, trebao je samo doći po pehar i proslaviti se kao kralj koji zaslužuje biti. Međutim jedan vremešniji gospodin imao je malo drugačije planove i postavio se kao velika prepreka za želje Sadika i njegovih fanova.
 
Povela se rasprava o tome što je klasična figura uopće, što se traži u ovoj kategoriji. Ako je open neki ekstremni oblik razvoja figure, koji traži i želi vidjeti koji je maksimum forme na određenu masu uz što manje narušavanje estetike, onda classic mora sebe definirati kao nešto drugo i svakako oku ugodnije. Ne možemo reći - Classic ti je frende kategorija u kojoj svi tam zgledaju kao Arnoldova ekipica iz sedamdesetih. Jer istini za volju, bilo je tamo građa koje nisu nužno oku ugodne, ali konkurencija ih nije "prokazala". 
 
Kako to obično je, mi u Europi bili smo originalni u toj ideji već nekoliko godina prije i propisali maksimalan broj kilograma s obzirom na visinu natjecatelja. Ne zato što bi to trebao biti nebeski zakon, već zato što se određenim brojem kilograma otežava nehotično narušavanje estetike natjecateljske figure dok je istovremeno lakše uočiti tko je "klasičnije" građen.
 
I tu nam onda dolazi Hester.
 
Nije među višima, ali kada spominjemo sklad, estetiku, prezentaciju i siluetu, ukratko sve ono što je nekada osvajalo publiku, dobit ćemo više manje baš Dannyja Hestera. Možda je to doslovno stvar godina, budući da je on među starijim natjecateljima, ali malo se tko može pohvaliti takvom figurom uopće, neovisno o kategoriji u kojoj se nalazi.
 
Danny je, po meni, odličan izbor za prvog Mr.Olympiju Classic Physique kategorije. Ocrtava ono čemu treba stremiti i jasno pokazuje smjer u kojem natjecatelj treba gledati. Ostavlja odličnu shemu na kojoj figuru mogu graditi svi oni koji bi Hesteru htjeli konkurirati. Na njegov frame ima sasvim dosta mišića, vrlo dobru formu, a sklad i estetika nisu narušeni. Ukratko, fantastičan ambasador kategorije koja bodybuilding treba "vratiti na tračnice."
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO