Košarica Narudžba

Hadi Choopan osvaja Asian GP

25.09.2018
Luka Kuhar
Nismo ga vidjeli na Olympiji, no zato se ponovno pojavio na AGP-u. Asian Grand Prix prošle je godine bio kontroverzan, a ovoga puta pobjedu bez puno polemike odnosi Hadi Choopan…

 Kakva šteta što je zadnja Olympia Flexa Lewisa, u 212 kategoriji, prošla bez sraza s Hadijem! Tim više nakon što smo branitelja titule vidjeli u životnom izdanju, a Choopan se na ovom natjecanju također mogao pohvaliti itekakvom figurom.

 
Želim ovdje napomenuti, prije pregleda Hadijeve pobjede, nezgodnu informaciju koja se otkrila pred samu Olympiju. Naime, navodno je na „adresu“ Flexa Lewisa i njegove uže obitelji stiglo nekoliko neugodnih poruka, pa čak i prijetnje smrću. Sve to uputili su gnjevni fanovi koji su očito izabrali taj – posve kontra-produktivan – način podupiranja Choopana.
 
Koliko je poznato iz posta kojeg je objavio Miloš Šarčev, Flex se i sam zauzeo za Hadija koliko je mogao te je čitava situacija bila vidno van ruku sportaša, tj. njihovih mogućnosti. Pišem ovo jer je i meni bilo krivo što 212 momci neće biti u „punom sastavu“ bez takvog natjecatelja, ali…ne postoji ni loš razlog za ovakvo ponašanje. Nadam se da tu vrstu fanatizma gledamo zadnji put.
 
Gledajući zadnji podvig Choopana, Hadi je bio rutinski kvalitetan što u njegovom slučaju znači zlato. 
 
Konkurencija nije izostala, odnosno, ne može se reći da je lagan zadatak postavljen pred njega. David Henry, Jose Raymond, Shaun Clarida te nešto manje poznati Meysam Keshvari odradili su konkretan posao i dali natjecanju pristojnu dozu zanimljivosti. Ruku na srce, nije bilo trganja za prvo mjesto, no, top 5 kao takav ponudio je dobar bilderski sraz.
 
 
Hadi je imao najkompletniji „paket“ za pehar. Tvrda figura, prepoznatljivo dubokih separacija i mišića prošaranih vlaknima, Choopan je u rijetkim pozama izgledao kao da se s nekim zapravo bori. Noge su bile strašan adut, odudarajući veličinom od konkurencije, posebice u prednjim pozama.
 
David Henry zauzeo je drugo mjesto što dodatno potvrđuje njegovu bezvremensku kvalitetu. Veteran pozornice navikao nas je na oštrinu i detalje – poglavito u leđnim pozama, no svi znamo da mu najveću kočnicu predstavljaju noge. Nedostatak obujma čini ih relativno „mršavima“, a to nije nešto za oprostiti u borbi s Hadijem. Bilo kako bilo, odlično ga je gledati na bini!
 
Meysam Keshvari bio je ugodno iznenađenje ovog natjecanja. Njegove skladne linije i dobre konture figura već su ga od prednjeg duplog bicepsa postavile među glavne igrače na natjecanju. Nije tako dobro poznat široj bilderskoj javnosti, no uz ovakva izdanja mogao bi i trebao postati. Nije lako djelovati visoko – a bez da ostavljate dojam potpune mršavosti, s obzirom da 212 natjecatelji uglavnom ne „stružu strop glavom“. Dobar posao, super natjecatelj.
 
Četvrto i peto mjesto uzimaju Jose Raymond i Shaun Clarida. Veteran Raymond „piše“ zadnje stranice svoje natjecateljske karijere, dok Clarida proživljava novo proljeće nakon što se iz jednog sitnog, jedva zamjetnog natjecatelja, pretvorio u mini čudovište koje će lako konkurirati na bilo kojem 212 natjecanju. 
 
Sveukupan dojam kategorije bio je dobar, definitivno pomak za globalnu scenu bodybuilding natjecanja. Uvijek vrijedi vidjeti kvalitetan show izvan granica SAD-a. Pogotovo kad glavonje tamo ni ne puštaju sve najbolje natjecatelje….
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO