Košarica Narudžba

Spremaju se mirovine

13.01.2016
Luka Kuhar
Smjena generacija već je neko vrijeme na pomolu. Nove nade dolaze u sport, a mnogi stari šampioni rezultatski se više ne postavljaju na visoke grane. Vjerujemo da će ove godine netko od veterana sporta zagaziti u mirne vode mirovine...
1. Victor Martinez
 
Dominikanski Dominator prošao je najbolje dane svoje karijere. Sada već relativno davne 2007. imao je povijesnu priliku postati Mr. Olympia šampion, ali u tome ga je spriječio Jay Cutler. Nakon toga preživio je niz nesretnih događaja. Morao se nositi s ubojstvom sestre, zatvorom, bizarnim povredama i na kraju deklasiranju od totalnog novaka među profesionalcima kakav je bio Big Ramy. 
 
 
Victor je u četrdesetima i još uvijek se može boriti protiv kvalitetnih natjecatelja samo što se sada ipak osjeti taj zub vremena na njegovom izvanrednoj figuri koja polako, ali sigurno, pokazuje znakove slabljenja. Noge nisu kao što su nekada bile, a potpisne poze doimaju se tek kao blijede sjene prijašnje slave. Ova bi godina mogla označiti pakiranje kofera kod Victora, ili barem nagnati na razmišljanje o tomu.
 
2. Johnnie Jackson
 
Dexter Jackson bolji je no ikada. Nasuprot njega, prezimenjak iz Teksasa muku muči sa osvajanjem lakših pro natjecanje i grebanjem za plasmane na onim boljim. Nekada je rutinski mogao ući među top 10 bodybuildera na planeti dok je danas to više mogućnost nego garancija. Ako ćemo biti iskreni, i ta mogućnost stoji na labavim nogama. 
 
 
Kad smo kod labavih nogu, Jackson je bolno upoznat s tom temom. Njegove su noge uvijek bile temom rasprava kritičara i bodybuilding fanova koji su ga proglasili bilderom sa ponajboljih torzom u sportu i recipročno katastrofičnim nogama. Listovi, loža, kvad, sve izgleda kao u boljeg amatera. Zapravo i neki od top amaterskih natjecatelja "oderali bi ga u ovom području". Sada sveukupno djeluje slabije no prije i možda bi se baš ove godine mogao pozdraviti sa bilderskim zvanjem.
 
3. Toney Freeman
 
X- man je pravi pravcati veteran bine i čovjek koji se s nje baš ne da otjerati. Iako stariji od prethodne dvojice, njega bi zadnjeg svrstali među one koji bi zapravo mogli objesiti gaće o klin. Kako je i sam mnogo puta rekao, bodybuilding je njegov posao, a on se voli i želi natjecati. Dodajte tomu klasičan X frame i odličnu muskulaturu, dobit ćete natjecatelja kojeg svi vole vidjeti na pozornici.
 
 
Zadnjih godina mnogo se natjecao i pojavljivao na bini kad god je stigao. Nakupio se medalja i zaradio nešto novca, a poznat je i po tomu da se ne brine oko trošenja na sebe. Pazi na tijelo kao na hram što zapravo ima smisla budući da mu je upravo ono izvor toliko potrebnih prihoda. Freeman bi po svemu sudeći mogao dignuti sidro i otploviti u mirnije vode, ali nekako u to sumnjamo. Previše je aktivan za penzionera!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO