Košarica Narudžba

TAMPA PRO REZULTATI

10.08.2018
Luka Kuhar
Dok već polako skrećemo pogled prema Mr. Olympia natjecanju, bilderi su još jednom odmjerili snage na pozornici Tampa Pro Showa.

 1. Alexis Rivera Bila je ovo vrlo zaslužena pobjeda i sretan dan za Alexisa. Bez imalo ustručavanja mogu reći da se radilo o njegovom životnom izdanju te da je pogodio sve što se pogoditi moglo. Djelovao je puno, suho s izrazito definiranim kvadricepsima te je uz nemalu dozu sklada nadjačao okupljenu konkurenciju. Nije imao lak zadatak, okružen kvalitetnim protivnicima, posebice Sergiom, dobrano se namučio i u prvom dijelu showa možda je mogao završiti i na drugom mjestu. Mislim da je presudila ta njegova posloženost, odnosno flow figure koji se na ovom natjecanju jednostavno doimao najboljim. Čestitamo mu na vrlo zasluženoj Olympia kvalifikaciji i zaista mi je drago što mogu reći da nemam sumnje kako će i tamo prikazati vrlo respektabilno izdanje.

 2. Sergio Oliva Jr. 

Ako ste u koži Sergia Olive, ne možete biti posve zadovoljni raspletom situacije jer je u lovu na zlato ponovno stiglo „tek“ srebro. Duel s Alexisom bio je napet od prve do zadnje sekunde pa naravno da ima onih koji tvrde da je Sergio mogao osvojiti titulu na ovom natjecanju. Ne mogu reći da mi je potpuno nejasno zašto je tomu tako, ali Sergio se nije doimao superiorno pored svog konkurenta, već u rijetkim slučajevima malo bolje. Mišljenja sam da ga je najviše koštao malo čudan način pozinga i prezentacije te općenito zaostatak glede estetskog sklada u duploj biceps pozi. Nije bio loš, nije bio ni mnogo lošiji, ne mogu reći ni da je bio gori. Iako zvuči tupavo, Oliva jednostavno nije djelovao toliko dobro. Više je napredovao u komparaciji sa samim sobom nego s Riverom.


3. Maxx Charles Kada je godina počinjala, imao sam dojam da bi ovakva natjecanja mogla prolaziti u znaku Maxxa Charlesa. Radi se o zanimljivoj figuri naglašenoj velikim rukama i širokim ramenima te popravljenim nogama. Iako su predviđanja bila optimistična, realizacija je zaostala i na pozornici je djelovalo kao da Maxx zapravo tek traži pravu formulu kojom će pogoditi svoje top izdanje. Charles je kalibar natjecatelja koji može osvojiti ovo natjecanje i uz konkurente kao što su Oliva i Rivera, ali to ne može napraviti u ovakvom izdanju, što nam je najbolje pokazala i cjelokupna atmosfera u Tampi koja se cijelo vrijeme doimala kao two man show. Charles se tako svrstao među sporedne likove, iako je vjerojatno želio glavnu ulogu. Nadam se da će uloviti konstantu čim prije i početi redati izdanja vrijedna zlata na ovakvim natjecanjima.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO