Košarica Narudžba

5 istaknutih domaćih potencijala

11.06.2015
Luka Kuhar
U vječitoj potrazi za novim imenima kojima bi pojačali domaće redove mišića, popratili smo nedavna natjecanja i zbivanja na sceni. Analizirajući sve što se odvilo, pronašli smo petero pojedinaca koje bi izdvojili kao potencijal za velike stvari
u našem sportu....
 
Numerirat ćemo ih od jedan do pet, ali bez ikakve gradacije, samo preglednosti radi. Ne tvrdimo da je ovaj bolji od onoga ili takvo što. Kako bi bilo zgodnije popratiti članak, tako smo mu dodali brojevne podnaslove s imenima. (Da se odmah ogradimo od potencijalno bedastih komentara).
 
1. Nika Maštruko
 
Bonton nalaže da prije svega spomenemo jednu damu. Reklo bi se možda i pripadnicom nježnijeg spola, ali svi koji poznaju Niku znaju da je prava sitna terminatorica, otprilike nježna u Teretani kao Stallone u Rambu 4 (iako članovima ne čupa grkljane!). Nika je startala sezonu prije samo nekoliko tjedana, a stječe se dojam da je već dugo tu. Na bini se ponašao kao da njome vlada otkad postoji pojam pozornica, a forma koju dorađuje iz natjecanja u natjecanje ne bi se pripisala nekom tko odrađuje prvu sezonu. Ova mlada dama također je vrlo studiozna u svom pristupu bodybuildingu i sve pokušava potvrditi sa znanstvene i praktične strane. U maniri Yatesa vodi svoj dnevnik priprema (iako čisto sumnjam da je Dorian tako uredno pisao), te ništa ne prepušta slučaju. Ako bi morao izdvojiti jednu mladu nadu za naredno vrijeme u ženskim redovima, eto je!
 
 
2. Robert Majić
 
Kada sam dolazio na ovogodišnje državno prvenstvo mislio sam da ću gledati Dlesk&Oliver show u kojem će se dobro znani dvojac nadmetati za top pozicije. Planove im je pomrsio Robert Majić, dečko za kojeg sam nedavno čuo došao je u sunčani Poreč i eto, rasturio. Pogodio je sve što je trebalo te impresionirao mene i našeg trofejnog bodybuildera Antonia Furića koji je skupa sa mnom pratio kategoriju. Robert je oku ugodno posložen, konture su kakve bi trebale biti, forma je oštra, mišići izraženi, pozing dobar. Sve mu se poklopilo na prvenstvu i zaslužio je u Slavonski Brod odnijeti zlato. Nastavi li ovako, bit će toga još.
 
 
3. Filip Menkinovski
 
Na ovoj listi, među dečkima,  Menki je vjerojatno najpoznatiji široj bilderskoj populaciji. Momak koji je svoje putovanje započeo prošle godine kao junior, ove ga je godine nastavio u velikom stilu. Otišao je na europsko gdje je u ranim dvadesetima osvojio četvrto mjesto u teškoj classic kategoriji prepunoj seniora s mnogo više iskustva. Napredovao je konkretno, usavršavao pozing, ostao vjeran svojim principima i u konačnici se isplatilo. Danas je respektiran od strane mnogih dobro znanih poznavatelja sporta i ne sumnjam u svijetlu budućnost za Filipa. Trud i volja su tu čak i u ne tako laganim životnim situacijama. U naredno vrijeme od njega se može mnogo očekivati.
 
 
4. Matej Barišić
 
Još jedan mladić sa dvadeset i kusur godina. Ova godina za njega je bila debitantska u physique kategoriji gdje je zaista bilo teško smjestiti kao čovjeka koji je pripreme startao sa 110+ kilograma i rukama zbog kojih bi konkurenti najradije dodali još koju seriju biceps pregiba i triceps kickbacka. Šalu na stranu, Matej je okupljene u visokoj kategoriji physique na državnom prvenstvu, pokosio samo tako. Spretna prezentacija, karizma i nadmoćna građa jednostavno su se pokazali prevelikim zalogajem za konkurenciju. Ovakav tip physique natjecatelja i meni je mnogo lakše "provariti" jer stvarno izgleda kao kategorija povezana s bodybuildingom. Matej je ulovio oko i regionalnih znalaca, a kako stvari stoje medalja mu neće nedostajati. Rekli su mu da je medvjed, pokazao je da je grizzly, a ne Winnie Pooh!
 
 
5. Dora Adanić
 
Odakle Dora na ovoj listi? Jednostavno, ona konstantno pokazuje da može i želi bolje od svojih dosadašnjih verzija. Ne moraju joj svake pripreme ići od ruke, ali ona ne gubi duh. Najbolja je predstavnica bikini kategorije imajući u vidu da stvarno zna što se od djevojaka tamo traži i želi to postići. Dakle ima volje, znanja, prezentnosti i želju, to ju čini ultimativnim potencijalom da u bikiniju zasja kao nikada dosad. Na sceni je već neko vrijeme i nije prestala osvajati odličja. Dokazala je da misli ozbiljno, pokazala da je marljiva dama, mnogo marljivija od pojedinih momaka. Njen potencijal seže daleko, ova lista bez nje ne bi bila potpuna.
 
 
Nadamo se da Vam se lista svidjela, ima tu još ljudi koji se mogu spomenuti, ali ima i još lista koje ćemo napraviti. Ovo je skromno mišljenje autora i pohvala svima gore navedenima za doprinos željeznom sportu!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO