Košarica Narudžba

Arnold Classic rezultati - Curry prvi, Roelly kiksao

03.03.2019
Luka Kuhar
Završio je ovogodišnji Arnold Classic. Brandon Curry uzeo je zlato nakon duela s Bonacom, a neki od favorita zakazali su i propustili šansu za top plasman..

Pozdrav svima dragi naši i dobrodošli u još jedan Protekin video prilog! Naša je današnja tema analiza i predstavljanje rezultata nedavno održanog Arnold Classic natjecanja u državi Ohio. Tamo, na tom drugom najvećem natjecanju bilderskog sporta, u pravilu krunimo natjecatelja za kojeg se smatra da može izazvati trenutnog Mr.Olympia šampiona. Nositelja najveće titule, klasa kakva su bili Ronnie Coleman ili Phil Heath.

Stare legende, nove nade!

Ovogodišnji rezultati vrlo su zanimljivi. Poglavito zato jer ih smatramo kulminacijom svega onoga što ide u sport bodybuildinga. Mukotrpnih treninga, pažljivo određene prehrane, pomno odabranih kvalitetnih suplemenata. Svi su se trudili, ali zlato može uzeti samo jedan. 

Ovoga puta to je bio Brandon Curry, natjecatelj od kojeg mnogi očekuju velike stvari. Istini za volju, velike su se stvari od njega očekivale zadnjih nekoliko godina pa je svejedno samo iznova razočaravao baš time što se vidi koliko je zapravo velik u smislu potencijala, a nedovoljan po onom predstavljenom. 

Ništa takvog ove godine! Bilo je ovo njegovo ultimativno izdanje; popunjeno oblim mišićima, dovoljno iscrtano i prošarano sitnim detaljima te dubljim separacijama. Brandon kojeg smo gledali bio je sila s kojom nitko nije mogao izaći na kraj.

Rezultati? Evo stižu!

1. Brandon Curry
2. William Bonac
3. Luke Sandoe
4. Cedric McMillan
5. Roelly Winklaar
6. Steve Kuclo
7. Rafael Brandao
8. Joshua Lenartowicz
9. Akim Williams
10. Victor Martinez

Znakovit je ovo rasplet velikog bilderskog natjecanja! Zašto? Ne brinite, pojasnit ćemo!

Za upućenije pratitelje sporta možda je bilo konfuzno vidjeti Cedrica McMillana na četvrtom, a Roelly Winklaara na petome mjestu. Dečki su to koji svojom kvalitetom, po svemu dosad pokazanom, trebaju konkurirati bilo kome za zlato, a nije nemoguće da onda na najvišim mjestima postolja završe baš oni. Međutim, kiksali su. Propuštena šansa, nedovoljno dobra izdanja svrstala su iz na začelje najbolje petorice, izvan plasmana potrebnih za tri najsjajnije medalje.

Na vrhu i začelju, jasna je stvar!

Deseto mjesto za Victora Martineza sada ga već očigledno šalje u bilderske knjige povijesti gdje velikani bez bajne natjecateljske budućnosti imaju pravo na zasluženu mirovinu. S druge strane, nevjerojatno dobri Luke Sandoe ima priliku izgraditi karijeru vrijednu divljenja! Baš to govori njegova bronca.

Duel za zlato pripao je tako Williamu Bonacu i Brandonu Curryju. Mišićno konkretniji Bonac i figurom skladniji Brandon odmjeravali su snage u žestokoj borbi, a suci su odlučili da ovoga puta baš Curry postane prvak Arnold Classica. Bio je blizu taj Bonac, ali - ne dovoljno!

  

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO