Košarica Narudžba

California Pro - top 3!

31.05.2016
Luka Kuhar
Pro natjecanje koje nije među razvikanijima ovog je vikenda ipak bilo poslastica za sve prave pratitelje bodybuilding pro lige. Među najboljom trojicom dva poznata i jedno malo manje znano ime. Tko su najbolji?

 1. Steve Kuclo

 
To je taj All American Hero. Steve The Kingsnake Kuclo već je dugo vremena propagiran kao iduća zlatna prilika u bodybuildingu SAD-a. Ogromna figura, dobre linije, blistav osmijeh, dobro srce, posao vatrogasca, lijepa supruga, stabilan život, ganutljiva priča običnog čovjeka koji ispunjava svoj "američanski" san. Pro titule nisu mu strane, ali zato mu uvjerljivost i nije neka vrline. Sjetite se kako je to izgledalo kada je Ramy osvojio New York Pro u Americi. Čovjek je došao na binu, pokazao se i mogao otići natrag u Kuvajt. Sucima bi bilo dovoljno. S Kuclom se obično ne zna do zadnjeg časa, pa i onda njegovo najbolje nikada nije sasvim dovoljno. Ovoga puta, Steve je zaista bio velik i pun, ne možete reći da je igdje loš ili manjkav, no također, ni da osobito impresionira. Fali mu onaj zadnji dodir oštrine i utegnutosti, a detalji su tek blago vidljivi. Zašto je to na njemu tako bitno? Jer bi ga od dobrog profesionalca pretvorili u Olympia materijal kroz kratak period vremena. Njegov najveći problem je taj što sam ostavlja vrata otvorena, a ima šansu zalupiti ih tako jako da idućih par godina malo tko može zaobići njega kao prepreku. Ovako ostaje tek kralj neuvjerljivih pobjeda i raspleta gdje se uz njegove pehare nužno veže politika. Steve je vrhunski bodybuilder, još kad to i sam pokaže teško će mu se stati na kraj!

2. Nathan DeAsha
 
Nathan tko? Pitat će se netko. čak možda i vičan pro sceni. Da, ne brinite, niste previdjeli dugogodišnjeg natjecatelja - Nathan je novo lice u pro krugovim, no mišići izgledaju kao da su tu godinama - i što je još važnije - kao da neće tako skoro ispasti iz relevantnosti. Nevjerojatno povoljan oblik figure automatski ga čini nezgodnim za bilo kojeg natjecatelja koji ima hrabrosti stati pored njega. Bilo da se radi o nekom također novom ili prekaljenom veteranu bine. Niti Roelly ni Kuclo nisu ni u jednom trenutku izgledali kao da se lako nose sa skladnim Britancem koji bi nakon dugo vremena mogao biti engleski "konj" za trku na Olympia razini. Nathan nema neku očiglednu manu ili manjkavost. Treba sazrijevati i pakirati novo meso na sebe vrlo pažljivo i odmjereno. Naruši li svoj strukturalni sklad bit će to tri koraka unazad nakon samo jednog prema naprijed. Da sam u njegovom kampu sugerirao bi mu da nastavi raditi što radi jer već je sada postao dobro znano ime kod svih koji aktivno prate IFBB pro ligu, a mogao bi vrlo skoro krasiti i najveće bine svijeta svojom kvalitetnom pojavom. Da je pobijedio Kucla, nitko se ne bi mogao žaliti na ishod.

3. Essa Obaid
 
Ako netko ne voli Kucla - onda je to Essa. Čovjek s kojim je odmjeravao snage nekoliko puta pobijedio ga je u jednoj od najkontroverznijih pro pobjeda novog vijeka. Kuclov oblik protiv forme, suhoće i spremnosti Obaida. Prevagnuo je tada Steve i nekako je češće on iznad Esse nego ovaj ispred njega. Sada kada Obaid krasi redove Camel Crew sastava teško je previdjeti njegov novi rast ili razvoj, no i očigledan izostanak njegove "suh kao Sahara" forme. Essa Ibrahim je u lovu na impresivnost postao malo neimpresivan i ponovno doveo u pitanje želju moćnika s dalekog Istoka. Je li budućnost bodybuildinga u monstruoznom rastu? Može li Roelly uz Ramyja predvoditi tsunami kojeg sprema Bader Boodai? Nekako se čini da uspijevaju dobiti naklonost masa, no natjecanja im nisu tako sklona domena. To govorimo u kontekstu da Bader čvrsto vjeruje kako njegovi momci jure prema Sandowu. No čini se da, dok je Dextera, Phila, Kaija, ili u Essinom slučaju Kucla, neće tako lako ekipa s istoka nadjačati momke sa zapada. Čak ni na dvogrboj devi upitnog sadržaja!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO