Košarica Narudžba

Dallas kolabirao – svi se naljutili

28.03.2017
Luka Kuhar
Pokušali smo u prvom članku o Arnoldu u Australiji izostaviti sada već vrlo poznati incident. Međutim, vrijedi se dotaknuti Dallasove nezgode na tom natjecanju. Da je bodybuilding opasan sport i nije neka tajna.
Da zahtjeva mnogo od svojih natjecatelja, često ih gurajući u mnoge opasne situacije, dobro je znano. Jednostavno rečeno, nije lako biti bodybuilder.
 
Dallas McCarver podsjetio nas je na takvo stanje stvari kada je na pozornici Arnold Classica Australija zateturao i počeo padati, gubeći se između poza. Nekoliko brižnih kolega po bučicama i pripadnika osoblja sjurilo ga je u svlačionicu gdje je imao napadaj i morao primiti liječničku pomoć.
 
Doznajemo da je dvadeset i kusur godišnjak imao respiratorne tegobe zbog kojih nije mogao normalno funkcionirat te je uz velike probleme ipak odlučio nastupiti na bini. Bio je to njegov prvi prekomorski put na natjecanje, a trebao je biti drugi sraz s Brandonom Curryjem. Pretvorilo se, međutim, u jednu nezgodnu epizodu u kojoj je na kraju on izvukao najdeblji kraj.
 
Čitava svita komentatora iz branše naljutila se, što na njega, što na trenera koji ga nije pratio u Australiju. Među onima oštrijeg jezika tipično se pronašao Shawn Rey. Zanimljivo je da Shawn Dallasu predviđa zvjezdanu budućnost, pa vjerojatno zato vrlo kritično gleda na mnogo njegovih karijernih poteza.
 
Dallas je vjerojatno vruće glave odlučio ne ostati dužan i ponudio nekoliko ne najugodnijih riječi natrag put Reya. U razgovoru se nekako našao i Guy Cisternino koji je potpuno deplasirano izvrijeđao Shawna Reya kojemu se može spočitati da svašta zna reći te da bi mogao nemalo pažnje posvetiti taktičnosti, ali njegova bodybuilding kvaliteta neupitna je, baš kao i ostavština ovom sportu.
 
Pun želje, Dallas je nakon ove epizode, dolazeći sebi, upitao može li se vratiti na binu, što je glavni sudac glatko odbio i show se nastavio bez njega. McCarver nema razloga za žalost, jer sjetimo se da govorimo o mladiću koji je već u dvadesetima u vrhu sporta kojim se izabrao baviti. On najbolje zna što se dogodilo u Australiji, a sve ostalo bilo bi samo potenciranje besmislene rasprave.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO