Košarica Narudžba

DAME NA OLYMPIJI

21.09.2015
Luka Kuhar
Olympia vikend došao je do kraja. Bili smo u prilici popratiti mnoge zanimljive priče i vrhunske natjecatelje, ali ipak, počinjemo s damama koje su ovo natjecanje učinile posebnijim...

1. FITNESS - Oksana Grisihina potvrdila status kraljice

Teško je biti objektivan kada pričate o Oksani. Fenomenalna natjecateljica, najbolja prezentacija, očaravajuća dama! Mislim da se malo koji Olympia šampion ili šampionka mogao pohvaliti podrškom kakvu uživa Oksana. Veliki favoriti publike ne moraju nužno uživati istu podršku u sudačkom poretku, no Grishina je osvojila svako oko koje ju je popratilo. Najviše joj u tome pomaže izuzetno spretna rutina akrobacija koju pažljivo priprema za svako natjecanje. Upravo tamo zarađuje velik broj bodova i odvaja se od ostatka. Vrlo je interesantno popratiti njen nastup bilo da govorimo o energičnoj i eksplozivnoj točci ili nešto mirnijoj, klasičnoj kakvu smo imali prilike gledati ove godine. Malo joj tko može parirati, ali drugoplasirana Tanji Johnson istaknula se još jednom kao vrstan takmac u ovoj kategoriji. U prošlosti je znala imati gafove tijekom svoje rutine i tako ugroziti plasman, no ove godine na Olympiji odradila je izuzetan posao. Fitness se tako ponovno prometnuo u najinteresantniju epohu vikenda i pokazao atraktivnost kakvu malo tko ne zavoli nakon gledanja.

Poredak: 

 1. Oksana Grishina, 

 2. Tanji Johnson, 

 3. Myriam Capes, 

 4. Regiana Da Silva, 

 5. Bethany Wagner, 

 6. Michelle Blank

BIKINI - Ashley Kaltwasser 3PEAT

Bikini kategorija svojevremeno je slovila za najprevrtljiviju. Šampionke su se redale jedna za drugom kao da se radi o nogometnoj ligi prvaka i bilo je jako teško predvidjeti tko bi mogao dominirati na bini. Sve do pojave Ashley Kaltwasser. Ona je učinila dotad nezamislivo i nakon svoje prve krune ponovno zauzela broj jedan na tronu. Iako je bila fenomenalna, nije bilo samo tako predvidjeti i treći uzastopni pehar u njenim rukama, no ona je ustrajno obranila titulu i ove godine upisujući se u povijest svojim rezultatom. Njena figura vrlo je elegantna, utegnuta i istesana do stupnja u kojem ste sigurni da se zaista brine o svom tijelu, ali ne na način da impresionira jako razvijenom muskulaturom. Iza nje našla se lijepa Layug koja sigurno ima blistavu budućnost u ovoj kategoriji. Malo bi se tko bunio da je i ona zauzela prvo mjesto, ali sudački žiri ipak je bio naklonjeniji Ashley.

Poredak:

 1. Ashley Kaltwasser

 2. Janet Layug

 3. Courtney King

 4. India Paulino

 5. Stacey Alexander

 6. Narmin Assria

PHYSIQUE - Nema Dane, ima Juliane

Dana Linn Bailey nije bacila svoju rukavicu u ring protiv Juliane nakon prošlogodišnjeg poraza, ali zato se njena nasljednica itekako potrudila obraniti titulu. Malacarne je izgledala zaista odlično. Podsjetimo se, physique je sada "najkrupnija" kategorija na Olympiji što se žena tiče i nije uvijek atraktivna svakome. Ipak, prvakinja poput Juliane stvarno nema mana što se tiče možebitne neženstvenosti ili nečeg tomu sličnog. U odličnoj formi kvalitetno se prezentirala sudcima i bilo je jasno od samog početka tko predvodi čopor natjecateljica željnih krune. Dana bi možda, tj. sigurno izazvala najviše pozitivnih reakcija publike, ali jedna je Juliana što se kvalitete tiče i ona bi vrlo vjerojatno i ove godina bila trn u oku popularne DLB. Za drugo mjesto borile su se Newman i Coppett da bi na kraju Newman ostala tek korak do Juliane sa srebrom oko vrata. Mišićave dame isporučile su kvalitetan show!

Poredak: 

 1. Juliana Malacarne

 2. Kira Newman

 3. Tycie Coppett

 4. Dani Reardon

 5. Autumn Swanson

 6. Mindi O''''Brien

 FIGURE - Watts srušila Wilkins

Možda najzanimljiviji rasplet imala je upravo Figure (kod nas Bodyfitness) kategorija. Tamo se višestruka Miss. Olympia Nicole Wilkins susrela s izrazito teškom i spremnom konkurencijom, ali malo je tko zapravo mislio da će joj fatalan udarac u subotu zadati upravo Latorya Watts. Navedena mlada dama prošle je godine glavu pomolila u top 6 ove kategorije pokazujući da može stati rame uz rame s najboljima. Ovoga puta napravila je znatno više. Postala je Miss Olympia. Watts će itekako dobro odgovarati novijim kriterijima za figure koji će na snagu stupiti iduće godine, a razlika između nje i Wilkins vrlo je očita - ne govorimo o kvaliteti nego o manama/vrlinama. Očito je da su sudački kriteriji nagnuli na stranu koja favorizira Latoryju kontra Nicole. Tako smo dobili novu Miss figure Olympia.

Poredak:

 1. Latorya Watts

 2. Nicole Wilkins

 3. Candice Lewis

 4. Camala Rodriguez McClure

 5. Candice Keene

 6. Gennifer Strobo

Toliko o našim damama bez kojih ovaj sport jednostavno ne bi bio isti. Od bikinija do physique kategorije, djevojke su potvrdile onu dobru staru da ljepota dolazi u svim oblicima i veličinama. Vidjeli smo neka nova lica, potvrdili stare reputacije i imali priliku uživati u kremi ženskog željeznog sporta. Miss Olympia dio Olympia vikenda bio je poslastica svoje vrste.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO