Košarica Narudžba

Darrem Charles - nova mladost starog heroja

16.07.2016
Luka Kuhar
Nova kategorija uskrsnula je starog šampiona. Jedan od istinske gospode bodybuildinga, Darrem Charles,našao je novi dom u Classic Physique društvu...
Darrem je jedan od onih bildera koji se nikako nije mogao uklopiti u open. Možda je to malo teška tvrdnja za nekog s toliko uspješnom karijerom, no nije sasvim neosnovana, sigurno nije promašena. Uvijek sam imao dojam, gledajući ga na bini te kategorije, da je taman premali za velike, a opet previsok za sitnije momke. Njegova je figura klasičnih proporcija patila od nedostatka klasičnog vremena. Reklo bi se gotovo da je ispao iz druge ere.
 
Što se poziranja tiče, mogu kazati istu stvar. Jedan od rijetkih bodybuildera koji zaista mnogo vremena posvećuje bodybuildingu kao umjetnosti, Darrem na bini djeluje poput skulpture u pokretu. Na Arnoldu je prije par godina pozirao na pjesmu Sail izvođača Awolnation i moram priznati - imao jedan od najkvalitetnijih nastupa na natjecanju - ako ne i najbolji!
 
I sad, imate bildera koji izgleda kao da je ispao iz prošlosti, a natječe se protiv znatno krupnijih, gušćih konkurenata. Gdje ga smjestiti? Kako nagraditi izgled koji ne djeluje najimpresivnije, a opet, kako kuditi nekoga tko ostavlja dojam prividne savršenosti? Ne možete ni jedno ni drugo, tako da će uvijek završavati osrednje. Niti posebno istaknut, niti zabačen.
 
S vremenom je tako Charles postao više atrakcijom nego konkurentom. Osoba kojoj bi kolege natjecatelji odali počast, ni nije da ga se itko zapravo bojao. To je ipak Darrem, zaista cool lik koji super izgleda, ali teško da će nekoga otpuhati u zaborav. Karijera je iz dana u dan postavljala sve više pitanja o nastavku te se s vremenom potpuno ugasila.
 
Godine su tu, posao, obitelj, ispunjen radni staž na bini - Darrem Charles zaslužio je mirovinu po svim parametrima jednog bodybuildera. Oplemenio je bodybuilding svojim izgledom kojeg nije htio kompromitirati samo da ugodi nekom trendu koji je trenutno novi hit. Nije mu više trebalo svo mučenje koje dolazi s postizanjem visoke razine forme, jer mu se realno prestalo isplaćivati.
 
No tada je na scenu došao classic physique. Bodybuilding nikada nije htio niti trebao postati prgava prislila tijela da pod svaku cijenu raste i buja. To je samo jedan faktor koji je u sportu bitan, a kada radi te veličine žrtvujete baš sve ostalo ili većinu onoga što bi Vas činilo oku prihvatljivijim, stvarate jednako ružnu sliku o sportu kao takvom. - Istaknuo sam prije nekoga vremena, ciljajući baš na ljude poput Charlesa.
 
Tako mogu reći da je ovdje pronašao odličan dom za svoju figuru koja je vrlo respektirana i s pravom jedna od najboljih u kategoriji. Vidi se da vrijeme nije na njegovoj strani, no sve ostalo ide mu u jasan prilog. Charles je jedan od najboljih modernih klasičara u pro ligi!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO