Košarica Narudžba

Delarosa bezvezan

13.07.2016
Luka Kuhar
Jedan od bildera kojima sam se podosta veselio dok se probijao među profesionalcima, neslavno se skrasio u društvu osrednjih. Veliki potencijal postao je bezvezna realizacija koja na slikama izgleda bolje nego na samom natjecanju, a nije uvijek

bilo tako...

Jon Delarosa u očima šire javnosti postao je poznat kada je prije nešto vremena vodio tešku bitku protiv Justina Comptona. Tog dečka znate, radi se o mladcu koji je u potpunosti zaludio bodybuilding svojim uspjesima. Evogenov sportaš svako je malo postavljao slike napretka na kojima je rušio sva predviđanja, od onih o kilaži - sve do onih o tomu može li s obzirom na napredak zadržati koliko toliko ugodan izgled. Justin nije prestajao napredovati otkad je eksplodirao u pro krugovima i postavio se kao jedan od predvodnika nove generacije. 

Delarosa je pak ulovio manje laskavi, deblji kraj karijerne priče. Njega ne proglašavaju nositeljem novog pokreta bodybuildinga, niti je slavljen kao veliki potencijal. Eh, a realno, mogao je biti budući da ga se proklamiralo kao malog Phila kada se duelirao sa Comptonom kao "mladim Wolfom". Kada sam pratio to natjecanje osobno sam čak naginjao na stranu Delarose. Jasno, Justin je opravdano dobio, no mogao se poprilično dobro argumentirati i obrnut rezultat. Jon je pritisnuo Comptona, nije mu dao da pobjegne daleko ispred. 

 
 
 

 Logično je tada bilo pitati se - ako može tako zapapriti najvećem mladom potencijalu - koliko tek opasan može postati kroz par natjecanja? Svi dijelovi tjela su tu, nije da išta posebnoga nedostaje. Delarosa je kompaktan i kompletan. Uz minimalne dobitke na kilaži i stvarno oštru formu, postao bi opasan bodybuilder.

Nažalost stigao nam je i dosta loš odgovor na to pitanje. Koliko opasan može postati nakon par natjecanja,ah, ne baš mnogo! Uvijek je osrednje spreman. Mutne forme, nejasnih detalje, a opet ne baš među najvećim momcima na bini. Kada niste najveći, niti ste nešto posebno izdefinirani, jasno je kako ćete proći. 

Zato je naslov ovog teksta takav kakav je. Držim da Delarosa nije loš natjecatelj - nimalo. Dapače, mislim da je u dobroj fazi žvota i da se možda previše uljuljao u tu ugodnost bilderske familije, sigurna posla i natjecateljske karijere. Možda jednostavno nije gladan kao što bi trebao biti u lovu na titule IFBB Pro lige. 

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO