Košarica Narudžba

Dexter 2018

21.08.2018
Luka Kuhar
Prolaze dani i približava se Olympia, a na njoj ponovno Dexter Jackson, čovjek koji je iza sebe ostavio čitave generacije bilderskih šampiona.

 Davne 1999. The Blade je prvi puta stupio na Olympia pozornicu. Tu činjenicu valja dobro provariti. Nije to bilo njegovo prvo natjecanje uopće već prva Olympia. Prije dvadesetak godina postao je dovoljno dobar da se natječe s najboljima od najboljih u svijetu bodybuildinga.

Zauzeo je tada deveto mjesto i eto doista, nikada nije prestao biti ta najviša klasa natjecatelja. S obzirom na to koliko bodybuilding može biti taksativan po tijelo, teško možemo naći natjecatelje koji se mogu pohvaliti makar sličnim postignućima.

Prevrtite kazetu unaprijed i dođite u trenutnu 2018. godinu. Dexter Jackson ne da se još uvijek natječe već i dalje slovi za jednog od najopasnijih na pozornici Las Vegasa. Blizu pedesete godine, a svejedno blizu top tri Olympije. Mislim da je baš ovog godina u kojoj će vidjeti ima li smisla natjecati se i dalje.

Kao što je i sam rekao, Dexter će se povući onda kada vidi da ga pobjeđuju natjecatelji za koje misli da to ne bi trebali raditi, to jest da nisu postali bolji od njega, nego se on pogoršao. Možda ga ove godine malo zaboravljaju ili namjerno ostavljaju po strani, ali povijest je pokazala da je to opasna i skupa greška. Ne zaboravimo, treba napomenuti da Dexter u svojem rezimeu ima i tu titulu, bilderima najvažniji naziv Mr. Olympia. A bome i Master Olympia; čitavu policu punu Arnoldovih trofeja i najviše pro naslova u redovima profesionalaca.

Nije se previše pojavljivao u javnosti, ali iskreno ne mislim da je to nužno i potrebno. Jackson je ovdje doslovno desetljećima prisutan i vjerujem da ga i ove godine možemo očekivati u reprezentativnom izdanju. Pitanje je samo koliko će ono biti konkurentno ostalima i hoće li to zadovoljiti Dexterov sportski duh.

Mišljenja sam da za Jacksona itekako ima mjesta u top pet, šest natjecatelja na Olympiji, s time da ako on stvarno pritegne, a netko drugi promaši, nije nemoguće prići najboljoj trojci. Siguran sam, isto tako, da će u slučaju ispadanja iz top šest natjecatelja Dexter dobro sjesti i razmisliti te možda donijeti odluku o mirovini. Da me netko ne shvati krivo, biti u top deset natjecatelja na Olympiji za 99% bodybuildera nevjerojatan je podvig, ali jednostavno ovdje govorimo o jedinstvenom natjecatelju s kojim se malo tko može usporediti, kojem to nije dovoljno.

Sretno, Dexter – mislim da mu dobru kob bez rezerve možemo poželjeti svi. Svako njegovo dobro izdanje ujedno je i lijep prikaz bodybuildinga.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO