Košarica Narudžba

Dexter, ima li dovoljno za čudo?

09.07.2016
Luka Kuhar
Svi sumnjamo, ali opet, nadamo se. Može li Dexter Jackson, bezvremensko čudo modernog bodybuildinga, ponovno zasjesti na Olympia tron?
Pogledate li rezime Dextera Jacksona, teško da ćete ostati ravnodušni. Iskreno, uvijek ostanem iznenađen činjenicom da se uz sve moguće bine ovog svijeta, Jackson niti jednom nije ozbiljno povrijedio, ili djelovao kao da odustaje od bodybuildinga. Jasno da će u dugim desetljećima karijere nakupiti nešto sitnijih problema i doživjeti svojevrsno zasićenje, no to je svijet vrhunskog sporta. Govoreći o bodybuildingu, znamo koliko je silnih rizika upleteno, stoga ako netko pomisli na karijeru od 20+ godina i to na razini Jacksona, uglavnom ćemo mu se nasmijati uz malo tapšanja po leđima i sugestijama dobrih psihijatara. 
 
Dexter je profesionalac čiji zbroj pobjeda ide rame uz rame s Colemanom koji je smatran za najvećeg bodybuildera svih vremena od strane mnogih poznavatelja sporta. Ukusi su različiti, no brojke nisu - Jackson nije ništa manje profesionalnih pehara odnio u svoj dom, a kako stvari stoje, ne djeluje kao da je spreman dići ruke od karijere ili lova na nove medalje.
 
Jer takav je on, lovac na rekorde iz malog mjesta uvidio je da u bodybuildingu za njega ima kruha, vode, džeparca i slave! Pa zašto ne izmusti dobru kravu kada ju je već našao. Manit ću se sada usporedbi sa životinjskim izvorima proteina, i opet pripomenuti, Dexter je davno shvatio da ako nešto dobro radi, ne treba mnogo dirati.
 
Zato, gledajući njegovu figuru, ne možemo reći da se radi o dramatičnim promjenama iz godine u godinu. Nije da je u početku imao nepostojeć trbuh, ili nikakav triceps. Nagli skokovi i vrtoglavi padovi nisu vezani uz njegovo ime i prezime te vjerujem da je baš to tajna njegova uspjeha kroz ovoliki vremenski period. Vidio je da je dobar, shvatio na vrijeme da, ako nastavi raditi, može biti još bolji. Ono gdje se nije dao upecati je obećanje nevjerojatnosti kroz ogromne i teške rizike. Takvi često mogu okončati čitave karijere.
 
Prošle smo godine svi imali prilike vidjeti koliko oštrine još nosi "oštrica" - kako zovu Dextera. Bez većih teškoća preskočio je Wolfa, Rhodena, Ramyja i ostatak ekipe, napadajući Phila kao nitko dosad. OK - složit ćemo se da Heath nije došao ozbiljno koliko je trebao, no Jackson nije odgovoran za to, on je svoje odradio i prislonio Blade uz vrat šampiona!
 
Ove je godine ponovno uzimao pehare pred konkuretima kao što su Winklaar, Beyeke i drugi istaknuti profesionalci. Ruku na srce, Dexter takve može pojesti za doručak kada je sasvim spreman, no rijetko tko je mislio da će to moći JOŠ UVIJEK. S obzirom na pozamašnu brojku koja stoji pod rubrikom - Godine Života.
 
Olympia 2016. postavlja ga kao glavnog izazivača Philu Heathu, pogotovo ako Kai Greene nastavi svoje mistično preseravanje i ne pojavi se na pozornici Olympije. U tom slučaju Dexter bi mogao biti dodatno motiviran jer je namirisao krv, vremena nema i vrijeme za napad je sad. Ima li on to u sebi? Osobno nimalo ne sumnjam. Svatko tko to preispituje treba se sjetiti da jedna skulptura Eugena Sandowa svjedoči o njegovoj izvrsnosti iz sigurnosti police na kojoj ju čuva!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO