Košarica Narudžba

FLEXOVA BUDUĆNOST: ČUDO ILI SRAMOTA

30.07.2017
Luka Kuhar
Olympia vikend sve nam je bliže, a s njime i povratak Flexa Wheelera na pozornicu, još jednog vremešnog heroja koji će se u Vegasu pojaviti putem specijalne pozivnice, bez dodatnih kvalifikacija.

 Možda će neki od vas pomisliti da je naslov malo težak i s time se mogu složiti, ali vrijeme je za postavljanje teških pitanja jer je prošle godine u ovo vrijeme bilo gotovo pa nemoguće zaustaviti hype train koji se uzjurio oko priče Kevina Levroneja.

 
Sjećate se toga sigurno, a najviše Palumba koji je neskriveno navijao za Kevina (kao i mnogi od nas, pa i ja osobno), no on mu se „usudio“ predvidjeti i osvajanje ovog natjecanja. Bilo je tu nešto povoljnih fotografija uvijek impresivnog Kevinovog arsenala ruku koje su maštu publike potjerali u visine o kojima je Dave pričao.
 
Stvarnost je, naravno, bila drugačija i Kevin Levrone na pozornici nije imao što tražiti pored najboljih bildera planete; dapače, grubo ali točno, govorkalo se da takav Kevin ne bi osvojio ni amaterski Arnold Classic, a kamoli Olympiju.
 
Vraća se Flex Wheeler, pisao sam prije nekog vremena, misleći da se neće nužno vratiti na binu, pogotovo nakon Kevinovog iskustva. Ubrzo je uslijedila vijest da itekako planira vratiti se na pozornicu, također na Olympia natjecanju. Flex nije bio naboljeg zdravlja niti je izgledao kao da se sprema skočiti na binu, a oko njega nije kružila ona mistika da će reagirati na sve one „podražaje“ kao Levrone. Nekada je bio opisivan kao natjecatelj koji je u tjednima mogao pripremiti natjecanje, ali godine i zdravlje uzele su svoj danak.
 
Srećom, Wheeler pravi bitnu distinkciju između Olympia kategorija i odlučuje se na classic physique, novu megapopularnu diviziju, za koju ne bi trebao napraviti strahovite pomake u masi niti se suprotstaviti Philu i momcima.
 
Naravno, nije ovo nikakva packa konkurenciji u klasiku. Kada pogledate Hestera, Breona i Bumsteada, dodajući im još Rahbara i ostale, jasno vam je da bi se bilo tko morao pošteno namučiti u želji da nadjača takvu konkurenciju. Ipak, ako ste već u „poznim“ godinama i niste se aktivno natjecali dugo vremena, lakše je barem promisliti na suprotstavljanje Hesteru i Sadiku nego Heathu i Ramyju.
 
Slike Flexa Wheelera nisu bile odviše laskajuće i naletio je na salvu kritika potpuno suprotnu obožavanju koje je prošle godine doživio Kevin. Publika je mnogo opreznija u predviđanjima, skoro da je potpuno nagnula u onu drugu, pesimističniju stranu.
 
Siguran sam da kao čovjek Flex Wheeler neće doživjeti sramotu. I on će biti pokazatelj da godine ne znače ništa loše u bodybuildingu i da je uz sve životne nedaće uložio dovoljno truda da se transformira u životnoj dobi u kojoj mnogi već odavno ne mare za sebe. Skeptičan sam oko čuda i sumnjam da će doći, razvaljujući konkurenciju. Ali to je Flex Wheeler, višestruki osvajač Arnold Classica i jedan od neokrunjenih Mister Olympia.
 
Pričalo se da u bodybuilding mogu vratiti samo Kevin, Wheeler i Ray, a nakon Kevina, red je da i Flex dobije svojih pet minuta.
 
Do Čitanja, 
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO