Košarica Narudžba

Johnnie Jackson na zalasku

11.08.2016
Luka Kuhar
Čini se da je došlo doba sumraka u karijeri poznatog bodybuildera, trening partnera divljačkog vježbača Brancha Warrena. Johhnie Jackson bilježi osrednje i loše rezultate u kasnoj fazi karijere.
Sasvim sigurno među najsnažnijim bodybuilderima na planeti, J-O-J, kako ga zovu, (mi bi ovdje rekli đej-ou-đej...napominjem jer sam jednom zaista čuo da ga je kolega iz branše oslovio sa "JOJ"), danas nikako nije u sretnijim danima karijere. Pobjeđuju ga mnogi, a on ni da bi im ozbiljnije zaprijetio. 
 
Problem je uvijek bio isti u slučaju ovog snažnog bildera. Te noge nikako da poprate gornji dio tijela i stvarno ga je bilo gotovo teško gledati takvog, znajući da bi uz bolji razvoj mišića nogu imao šanse uzdrmati bilo koga u bodybuildingu i to bez ikakve lažne pretencioznosti. Međutim, tanki listovi, gotovo nevidljiva loža u nekim pozama te obujmom siromašni kvadricepsi odlikovali bi ambicioznog amatera, ne i profesionalca s velikim snovima. Tako je i u najboljim godinama uvijek imao kočnicu koja ga je zadržavala van konkurencije najboljih.
 
 
Prednosti su brojne. Ogromna, puna leđa koja bez problema pariraju bilo kome i mogu nadjačati vrhunske bodybuildere njegova su uzdanica čitave karijere. Pripisuje ih powerlifterskoj pozadini i brutalnim treninzima pomoću kojih mu muskulatura izgleda monstruozno. Prsa, obla i loptasta jedna su od najboljih u side chest pozi, gotovo da se odvajaju od tijela i zatim dodatno napuhuju. Čak su i ruke, iako ne baš impresivne, dobro posložene i atraktivne tijekom pozinga. Dodajte tomu i skladan trbuh pa eto- imate gornji dio legende i noge amatera.
 
Ubacimo li starenje kao faktor i slabljenje forme, te relativni manjak mišićne mase u odnosnu na najbolje dane, jasno je što dobivamo. Bildera koji bi vrlo skoro mogao otići put željezne mirovine i okušati se u nečem drugom. Radi se o vrlo simpatičnom, jednostavnom natjecatelju koji se u ovom sportu probio isključivo radom i ničim drugim. Dobar je to razlog da ga ljudi poštuju.
 
Kako u najboljim danima nije mogao dalje od ulaska u top 10 na Olympiju, sumnjam da ćemo ga imati prilike gledati u išta boljim scenarijima, a možemo se nadati da će shvatiti kada treba proglasiti kraj natjecateljske karijere i spasiti se neugodno loših prikazivanja figure koja je zaslužila da ju se naziva jednom od najbolje znanih!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO