Košarica Narudžba

Levrone vs Top 3

28.06.2016
Luka Kuhar
Hype stvoren oko Levronea nevjerojatna je injekcija zabave koja je očajnički trebala modernoj bodybuilding sceni. Vraća se legenda, dolazi isprašiti par guzica i ostaviti iza sebe sve one koji se ne znaju dovesti u formu. Gazi pedesetima -

- može li ugaziti u top 3?

 Njegov prvi protivnik, ako sudimo po prošlogodišnjoj najboljoj trojci, biti će Shawn Rhoden. Možda najmanje lijep duel za njega budući da se radi o izrazito skladnom i estetski ugodnom natjecatelju što su inače epiteti koje možemo lagano staviti pored Kevina. Flexatron je čitavo desetljeće mlađi, već dugo ozbiljno trenira i zadnjih par godina vrlo visoko kotira u željeznom sportu. Kevin iz najboljih dana mogao bi zasjeniti Shawna putem nekih nevjerojatnih skupina, pogotovo ramena i ruku koje je razvio do savršenstva, a Rhoden ih baš nije izbrusio koliko treba, dapače, ruke su ga često držale van smatranja za najboljeg bildera planete. Sveukupan oblik figure stavio bi na stranu Rhodena jer čovjek zaista slikom i prilikom odgovara silueti izuzetnog bodybuildera bez mane u konstituciji. Naravno pod uvjetom da je onaj problem trbuha bio samo nezgodna slučajnost - nikako nešto što će postati navika. Dovedete li neuredan struk pored klasične legende kao što je Kevin - prepustite mu svoje mjesto uz pristojan osmijeh. 

Drugi izazivač je Dexter Jackson. Oštrica koju vrijeme ne može otupiti proživljava svoju drugu, ma zapravo možda i treću mladost karijere. Približava se pedesetima, samo ga par godina dijeli od Levronea, ali figura je već dugo u treningu bez prestanka. Dexter nema jednu fantastičnu skupinu, no isto tako nema problem s manjkavostima. Gdje Levrone može imati problema s manjkom razvoja zbog dugog izbivanja iz teretane i mogućeg manje svježeg izgleda, Jackson ga može bez problema odgurnuti od sebe. Ne pokazuje nikakve znakove starenja niti smanjivanja. Točnije, ako sudimo po Arnoldu u Africi - Dexter raste i biva sve puniji bez da gubi na kvaliteti ili formi. Izrazito neugodan oponent za sve dobne skupine, Jackson bi morao nešto vrlo gadno i osjetno zaribati da Kevin Levrone obriše pod s njim. Sve osim potpunog pogađanja finalnog izdanja od strane Kevina, i promašaja od strane Dextera, moglo bi rezultirati laganim nadvladavanjem oštrice nad legendom devedesetih.

Phil Heath je Mr. Olympia. Ako netko priželjkuje staviti ruke na Sandow trofej, čuti Boba Chica kako izgovara svoje ime pod rubrikom pobjednika, morat će nadjačati The Gifta. Moj je osobni stav da najbolji Phil Heath kojeg smo dosad vidjeli - moguće da se radi o onom iz 2011. izgleda bolje od najboljeg Kevina koji je dosad bio na pozornici. (1994. Arnold ili 1992. Olympia - za neke možda i 2000. Olympia.) Znam da je to nepopularno mišljenje i da neće dobro sjesti obožavatelju stare škole, no Heath je evolucija bodybuildinga naprijed. E sad, to je u teoriji tako. Phil je zadnjih godina imao nešto slabija izdanja na pozornici i to bi mu Kevin tehnički mogao naplatiti, no samo ako mu se poslože sve zvijezde na ovom nebu, a Philu okrenu leđa. Jer velike ruke i ramena Heath također ima uz iznimno dobra leđa koja Levrone u povijesti nije baš imao tako impresivna. Legendarni Kevinov side chest je super poza, ali ništa lošije je ne izvodi Phil. Sve u svemu, Sandow je na sigurnom i Kevin će morati dati više no ikada prije u svojim najzlatnijim godinama. 

Velik je teret na leđima ove legende, no njegova reputacija to može izdržati, nadam se da će i tijelo moći isporučiti željeni proizvod. Baš zato što od njega očekujemo mnogo više no od bilo kojeg drugog povratnika. Realno, ulazak u top 3 bio bi fantastičan rezultat što i sam Kevin potvrđuje, no, potajno, u dubini sebe, on i svi mi priželjkujemo slučaj Olympije iz 1980te godine kada se jedna legenda vratila i uzela Sandow!

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO