Košarica Narudžba

Levrone - Zadnji zalet na titulu

30.08.2016
Luka Kuhar
Prije nekog vremena Dave Palumbo i njegov prijatelj John Romano izjavili su da bi Levrone mogao osvojiti Mr. Olympiju. Kako stvari stoje, ovo je njegov zadnji zalet, može li biti uspješan u tome?
Moram reći da sam ogroman fan Kevina. On je jedan od bodybuildera čije nastupe, iako sam ih pogledao otprilike 700 puta (ova brojka je jezivo blizu stvarne, hah), i dalje promatram s jednakom dozom divljenja i respekta. Ima sve ono što čovjeka prene iz mase sličnih figura, karizmatičan je i markantan - lik kojeg bi svaki sport rado imao u svojim redovima.
 
Pa opet, moram biti uvijek bolno iskren oko takvih tema, kao što je ova. 
 
Kada govorimo o osvajanju Olympije, bit ću blag i reći da ne dijelim optimizam Palumba i njegove ekipe. Jasno mi je da Kevin ima friško tijelo, da je superiorni genetičar, da reagira na bilderske bombone kao auto na benzin. Sve mu to ide u prilog. Vidjeli smo i slike - djeluje oštro, kao da će sigurno biti u formi kada dođe vrijeme za to. U to ni sam ne sumnjam. Levrone je kvaliteta na dvije noge.
 
 
Za mene postoje dvije opcije u slučaju Levrone, pa evo da ih objasnim ukratko.
 
1. ) Levrone u top 6. 
 
Najbolja opcija za Kevina po meni je ulazak među 6 najboljih bodybuildera planete. Zamislite malo i kontekst o kojemu pričamo. Čovjek ima pedesetak godina - sama činjenica da ga ne odbacujemo iz kalkulacija kao staru čarapu iz ladice nam treba biti dovoljan pokazatelj o kakvom liku pričamo. Osobno, da ne pratim bodybuilding i netko mi prepriča njegovu storiju o comebacku, rekao bih da se radi o nekom nedokazivom real-life Rockyju Balboi.  Mislim da Levrone ne može dovoljno napraviti od sebe da bi pobijedio čitav Olympia line up. Argument da je sve ove godine tek odmarao mišiće mi ne stoji jer - onda je najbolje krenuti u bb instantno, rastaviti utege i eto te uskoro u vrhu, bez mnogo staža. Čak je i Ramy trenirao dulje no što se priča. S druge strane - argument da je to "Levrone" ima svoju draž i čar, ali ipak ljudi - on je također samo čovjek, nije Bog pa da će pretvarati vodu u whey itd. Mislim da je moguće da završi u top 6 ako se njemu baš sve posloži, a nekim drugim natjecateljima pripreme malo zaštekaju pri kraju. Gruba ljubav, možda tako zvučim, ali pokušavam se ne ukrcati na hype train, ma koliko bi osobno volio da dođe do cilja i uzme Sandow.
 
2. ) Levrone van top 10.
 
Heath, Jackson, Rhoden, Compton, McCarver, Lenartowicz, DeAsha, Martinez, Bonac, Cedric, Ramy itd. To su samo neka od imena pred kojima će Levrone morati pokazati zube. I da, Levrone u najboljem izdanju vjerojatno bi mnoge od njih pospremio u povijest, ali ne znamo uopće hoće li doći takav na binu. Ovaj scenarij nije mi drag, ali isto tako nije ni najmanje nemoguć. Imamo zaista dobrih bodybuildera danas, ma koliko bili razmaženi izborom da se zapravo često žalimo na to. Pogledate li kvalificirane za Olympiju, znate da se radi o dečkima koji profesionalcima redovito dominiraju kako bi se s kremom sporta okušali u bitci za Vegas. Kevin si nije dao puno vremena, iako je ovo dugo priželjkivao i sanjao povratak na binu. Siguran sam da ima sebi nešto dokazati, ali nama ostalima nikako nema. Upisao se među legende i to mu ni relativno "slab" plasman neće nikako ugroziti. Uostalom, što je to "slab" plasman na Olympiji?
 
Ovo bi bila neka osobna impresija na račun Kevinova povratka. Prognoziram dakle da neće osvojiti Olympiju, da je Sandow ipak previše za vremešnu legendu bodybuildinga. Isto tako, svim se srcem nadam da sam u krivu, da će na binu banuti Levrone koji će utišati svaku sumnju i pokazati da se možda baš u njemu krije ultimativni bodybuilder.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO