Košarica Narudžba

Luda Turneja Nakon Olympije

03.10.2016
Luka Kuhar
Kada završi natjecanje svih natjecanja u Las Vegasu, mnogi bilderi već promišljaju iduću sezonu i nove pothvate u narednoj godini. Ipak, oni odvažni, nastavljaju se sudarati na pozornicama diljem svijeta!
Ovdje ćemo zato govoriti o Španjolskom izdanju Arnold Classic-a, Kuwait i Prague Pro natjecanjima. Bine su to, koje su pohađali natjecatelji Olympia klase, ali i neki novi bilderski junaci - jedan od njih, dobit će svoj članak, nije teško pogoditi koji!
 
Zlatna era bodybuildinga, odnosno opjevane devedesete, krasila se bogatim perjem svojih turnejskih natjecanja kroz čitavu kalendarsku godinu. Levrone recimo nikada nije osvojio Olympiju, ali kada bi ga netko sreo na Grand Prix natjecanju, uglavnom bi ga baš on isprašio. Tako su natjecatelji, u doba internetske nedostupnosti i izolacije iz te perspektive, bili opet nekako dostupniji masama fanova. Stalno su se negdje pojavljivali. Nije bilo mnogo "one show Wonder" natjecatelja. Čak je i veliki Coleman znao tu i tamo skoknuti na neku drugu binu po kakav zgodan ček ili automobil u nagradnom fondu. Dok mu Gunter Schlierkamp jednom prilikom nije stao na žulj.
 
Sada opet imamo sreću gledati najbolje profesionalce kako nastavljaju odmjeravati snage van same Olympije jer, vjerojatno ćemo se svi složiti, nije dosta samo jednom na godinu pogledati najbolje od svijeta bodybuildinga. Pa onda zatvoriti pipu na 365 dana.
 
Arnold u Španjolskoj krunio je Dextera Jacksona za pobjednika - iako se na pozornici našao i drugoplasirani na Olympiji - Shawn Rhoden. Flexatron pasivnim stavom na bini i lelujavom formom ne djeluje kao da ima borbenog žara u sebi ili dovoljno ekstremnosti u figuri da na bini nadjača ovog vremešnog šampiona. Mnogi su mislili da će baš tu najbolji biti Big Ramy koji se nastavio poboljšavati od Olympije, no za dlaku je bolji bio The Blade. Time je postao i nositelj najvećeg broja profesionalnih IFBB pobjeda - 27! 
 
Kuwait Pro kao iduća postaja ispravlja plasmansku grešku o očima obožavatelja ogromnih bildera. Pogađate, Big Ramy dolazi na prvo mjesto. Shawn Rhoden opet je na natjecanju, i opet nije prvi - niti drugi, jer tu poziciju uzima Dexter Jackson čija figura u Kuvajtu djeluje malo umorno od puta i sada već poprilično dugih priprema za kraj sezone. Ipak, odlično izdanje drži ga pored Ramyja bez ikakvih problema.
 
Prag sprema najveće iznenađenje, i da, Flexatron se i ovdje natjecao - i ne - nije bio drugi, ni prvi, a bome ni brončani. William Bonac iznenadio je svijet bodybuildinga konstantom držanja visoke razine natjecateljske forme kroz dugi period natjecanja. Jedino njemu forma nije znatnije varirala od natjecanja do natjecanja, a na pozornici gdje Ramy izgleda malo off, Dexter bolje, ali ne idealno, pružila se idealna prilika sucima da nagrade natjecatelja koji izgleda ozbiljnije no ikada u karijeri.
 
Sve u svemu, vrlo zanimljivi vikedni ostaju iza nas. Prevrati u bodybuildingu nisu najčešća pojava, ali kada se dogode malo je tko ravnodušan oko završnih plasmana. Mi znamo samo da će vrlo uskoro među 3 najbolja na takvim natjecanjima biti i Petar Klančir :)!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO