Košarica Narudžba

Može li Heath izgubiti?

29.06.2016
Luka Kuhar
U doba modernog bodybuildinga nismo imali stabilnih i dugovječnih šampiona izuzev Colemana i Heatha. Da, bio je tu i Jay Cutler, no njegove su uspjehe uvijek pratile trzavice. Ususret šestoj prilici za Sandow, pitamo se - može li Heath izgubiti?
OK, budimo banalno logični - može. Može sutra slomiti nogu i ode sve u polje kupusa! Može dobiti crijevnu virozu i zenuti sve dan prije bine. Nebrojeno je mnogo mogućih životnih scenarija, no mi ćemo se fokusirati isključivo na bodybuilding konkurenciju, a što nam ona kaže? Hoće li Phil sustići Doriana Yatesa?
 
Kada gledamo zadnjih par nastupa na Olympiji, Phil se pokazao u svakakvim izdanjima. 
 
2011. Heath dobiva ranjenog Cutlera, ali trebamo biti iskreni, razvalio bi ga i dobrog.  Pojavio se u, po mnogima, daleko najboljem izdanju karijere. Tvrd, detaljan, taman dovoljno velik i impresivan. Usudio bi se reći- djelovao je kao poboljšana verzija bildera iz famoznih devedesetih. Zapravo platinasta verzija zlatnog doba nakon kojeg je bodybuilding malo zapeo i počeo postavljati kriva pitanja.
 
2012. gledao sam meni najdražu Olympiju u dugo vremena. Uz pregršt dobrih natjecatelja stajala su dva zaista iznimna. Najbolji Kai Greene protiv nešto krupnijeg Phila no godinu prije. Upravo je to okrupnjenje bilo njegov spas pred famozno oderanim Predatorom. Rijetko sam kada gledao tako blisku bitku koja to zapravo i ne bi trebala biti. Realno, Phil je zasluženo dobio, no čitavo sam vrijeme bio "na rubu sjedala".Mora da je bilo depresivno biti Kai! Najbolje izdanje, a nedovoljno.
 
2013. Phil je došao održati predavanje iz dominantnosti na bini. Ne samo da ga je održao, dobio je stojeću ovaciju nakon! Krupan, detaljan, 3D i u fantastično punom izdanju, Heath nije imao puno posla te godine. Netko treba nokautirati šampiona da bi izgubio, a činilo se da ga nitko nije uspio ni okrznuti. Valja reći da je ta godina bila jedina u kojoj je Phil bio dobar tijekom oba dana.
 
2014. Ponovno gledamo show Phila i Kaija, no jedva. Izgledalo je više kao da su titule gladniji Wolf i Rhoden koji su im puhali za vratom oba dana, ne dajući mira vodećem dvojcu. Ispadali su trbusi, forme se nisu izbrusile, obojica su se spašavali u subotu. Da im se održala lekcija i stavilo Rhodena i Dennisa ispred njih, malo bi se tko žalio. Te su godine top 2 bildera ispustili "lopticu" i pokazali ranjivost.
 
2015. kad smo kod pokazivanja ranjivosti, nitko ne zna koristiti situaciju kao Dexter Jackson. Oštrica je razrezala čvrst oklop Heatha i po prvi puta nestali su neki bodovi iz njegova džepa. Uzeo ih je bivši Mr.Olympia koji je unatoč godinama i dalje u samom vrhu profesionalnog bodybuildinga. Nije teško vidjeti zašto - svoj dobro poznati recept izvrsnosti samo je usavršavao. 
 
2016. Heath ima veliki teret na ramenima, ali i puno pitanja na koja se traže odgovori. Hoće li mu na noge ponovno doći Kai Greene? Može li Levrone ugroziti šampiona? Dolazi li kraj jedne ere ili će Phil postati čovjek koji uz Doriana ima čak šest Sandow trofeja, zarađenih uzastopno? Može li Phil izgubiti? Može, ali samo ako si i sam postavi nogu.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO