Košarica Narudžba

NEDODIRLJIVI – PHIL I FLEX

17.04.2018
Luka Kuhar
Što se bodybuildinga tiče, nije neka tajna da se već dugo vremena na vrhu ljestvice pojavljuju dva imena – James Flex Lewis u kategoriji 212 te Phil Heath među open konkurencijom. S pravom se zato pitamo jesu li nedodirljivi?

 Flex Lewis ovaj bi epitet bolje nosio, to jest, do nedavno stvarno i je. Godinama predvodi svoju kategoriju bez nekakvih osobitih kontroverzi, obožavan je od strane publike, a PR koji radi sebi jednako je iskoristiv i od strane samog bodybuildinga. Generalno možemo reći, radi se o jednom velikom pozitivcu koji je kao šampion u ovaj sport donio samo dobro.

 
Prevrtimo li kazetu malo unazad, sjetit ćemo se da mu je prvu pravu neugodnost priredio Baito u San Marinu. Tamo ga je sada nažalost pokojni konkurent pritisnuo do krajnjih granica, iako postoje dijelovi strukture u kojima mu nije mogao parirati. Ipak, pristojan broj gledatelja toga dana pomislio je da Flex možda gubi bitku za zlato. Bio je to prvi pravi udarac u njegov sjajan oklop.
 
Nedavno, tu je štafetu preuzeo Hadi Choopan. Ne samo da postoje ljudi s mišljenjem da Hadi može naškoditi Lewisu, već je i situacija takva da su oni koji misle da je Flex zasluženo dobio natjecanje u Koreji odjednom u manjini. Bio je to jedan od onih „car je gol“ trenutaka.
 
Flex ne izgleda kao da mu se figura značajnije troši niti djeluje sklon uništavanju vlastitih proporcija. Tu i tamo promaši formu, ali ne na način da bi sam sebe deplasirao. Dugo vremena bio je nedodirljiv, preživio je i naširoko hvaljenog Ashkananija.
 
Koliko još goriva Flex ima u sebi? Mislim, sasvim dovoljno. Nije jedan od onih kojem će ponestati motivacije s obzirom da brine za relativno „novu“ obitelj. Force mu možda neće nedostajati, no za njega će postati vrlo bitno jedno sasvim slično pitanje: koji to vragovi gone ili motiviraju Hadija Choopana?
 
I jesu li snažniji od njegovih?
 
S druge strane, njegov kolega po mišićima iz open kategorije, Phil Heath, ne uživa jednaku naklonost publike – a ruku na srce, ne možemo reći ni da odrađuje tako uspješan PR.
 
Još od 2012. godine, kada je prvi put imao „muški“ okršaj s Predatorom, Phil se nekako muči s pozicioniranjem u očima fanova. Kada je dobar na bini, često je arogantan i nesimpatičan, a kada se potrudi biti blagonaklon publici, djeluje kao da se „izvlači“ za izdanje na koje nije sasvim ponosan.
 
Nek'' misli tko god što hoće, Heath je najdominantniji Mr. Olympia unazad 12 godina. Jay Cutler je imao svoje četiri, Dexter Jackson jednu, a Phil Heath sprema se za izazov karijere, odnosno izjednačavanje rekorda Haneya i Colemana.
 
Imajući ton ovog članka u vidu, Phil Heath rijetko je kad nedodirljiv u očima svekolike bodybuilding publike. Međutim, realna slika stvari je takva da je on za svoju konkurenciju arnoldovski nedostižan.
 
Gledajući njega i Lewisa, govorimo o dvije potpuno suprotne persone bodybuildinga koje su, unatoč svojim različitostima, ujedinjene u odličnosti i uspjehu na kojem im konkurencija za sad može samo zavidjeti.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO