Košarica Narudžba

Neki novi (nabildani) klinci

24.08.2016
Luka Kuhar
U tjednima što se bliže Olympiji mnogo tema visi u zraku. Jedna od njih je i nadolazeća ekipa mladaca koji žele pokazati što znaju nasuprot dobro poznatih imena. Najočekivanija trojka? McCarver, Compton i DeAsha...
Ne tako davno kukalo se da bodybuilding umire, da je Phil Heath jedino relativno novo ime koje nudi friški smjer za ovaj sport. Natjecatelji su dolazili i prolazili, ali teško da smo se baš mogli uhvatiti za nekog mladog bildera i reći  - e vidiš ovog, taj će rasturati čim se malo zagrije na Pro Sceni.
 
I onda su stigla ni manje ni više no tri izvrsna potencijala koji mogu pomrsiti račune svakom senioru bodybuildinga bez da se pretrgaju od posla. Svaki ima svoje unikatne vrline i zaslužio je pažnju šireg bodybuilding puka, a ove bi ih godine trebali gledati na Olympiji u srazu s najboljima.
 
Odmah ću reći, ne očekujem ih još u borbi za medalju. Bilo bi suludo očekivati to od njih, ali zaista, ispisali bi nevjerojatne stranice bilderske povijesti kada bi to uspjeli. Bit ću malo konzervativniji i reći da ih valja gledati više u međusobnim odnosima, kao svojevrsno pripetavanje po pitanju tko je najveća mlada nada bodybuildinga?
 
Comptona znamo već neko vrijeme. Hype koji smo vezali uz njegovo ime na početku godine teško da je mogao biti veći, čak je popriličan broj ljudi prognozirao da bi ovaj mladi titan mogao pobijediti Predatora u utrci za Arnold Classic. Ne može im se ništa zamjeriti, vrlo je lako bilo ukrcati se na Comptonov vlak za uspjeh. Enormna figura, gusti mišići, impresivna posloženost i wow faktor u gotovo svakoj pozi. Predispozicije su tu i malo tko ne bi pomislio da se radi o budućem izazivaču za Olympia titulu. Nesrećom za njega, nikada nije bio dalje od tog statusa no na početku godine kada ga je prešišalo krdo spremnijih i boljih natjecatelja toga dana. Odjednom je sve splasnulo i činilo se da je skladna figura uništena na konto divovskih mišića i ništa manjeg trbuha. Sretno se vratio prije par dana na Golden State Pro natjecanju gdje je titula najboljeg pripala baš njemu, a spomenutom trbuhu više ni traga ni glasa. Kontrolirao ga je profesionalno.
 
 
McCarver je drugačija zvijer. Mladac kojeg se godinama najavljivalo kao nekog tko će jednom biti dobar ako stvarno zapne. Još se sjećam njegovih prvih slika gdje je bio opako prožet aknama i pomalo nezgrapan, da bi stvarno postao jedan od najboljih mladih bildera svijeta. Dallas je debelo iznad 180 centimetara visine što ga čini vrlo visokim za profesionalni bodybuilding. Ipak, to može biti velika prednost jednom kada se figura optimalno popuni mišićima - što je vrlo zeznut zadatak. Čini se da Dallasu nije bilo tako teško jer već sada izgleda gotovo kompletno, uz potrebu za sazrijevanjem i dobivanjem na detaljima. Konkurenciju veterana već je nekoliko puta nadvladao, a ono što ga čini osobitim je vrlo hardcore stil treninga. Iako mlad, ne štedi se ni intenzitetom ni kilažama. Sudeći po dosad viđenom, Dallas bi mogao iznenaditi.
 
 
DeAsha je estetsko čudo na pozornici. Proporcije ovog mladića njegov su najbolji adut, a figura koja teče kao nacrtana još će dugo impresionirati suce. Kada se ove godine prvi puta pojavio pored Roellyja, djelovao je kao netko tko ga čak može i pobijediti, a znate kakva je Roelly zvijer na pozornici. Od tada je napredovao u trenutno najpoznatijem bilderskom kampu zbog čega ne sumnjam da će prirediti spektakl. Krase ga gusti, zbijeni mišići na figuru koja ne izgleda nimalo uništeno količinom mase koju DeAsha nosi na sebi. To je u vremenu kada se vrlo strogo promatraju mane estetike, postalo smrtonosno oružje. Sigurno je da će Nathan baš time pokušati razmontirati konkurenciju.
 
 
I kako ih poredati? Po nekim osobnim razmišljanjima - možda baš upravo ovako kao u tekstu. Compton i dalje nosi najviše mišića s obzirom na visinu/kilažu, a Dallasu ipak nedostaje nešto zrelosti i prerađenosti. DeAsha se dosad nije previše pokazivao pa ga stavljam na začelje skupine ne zato što je najlošiji - nego tek treba pokazati da nije.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO