Košarica Narudžba

OLYMPIA 2016.-Ostali pobjednici

20.09.2016
Luka Kuhar
Zadnji tekst o Mr.Olympia natjecanju donosi nam pobjednike ostalih kategorija. Dodatne zanimljivosti oko Olympije proći ćemo u emisijama koje stavljamo na youtube kanal, tako da ovo sigurno nije zadnje što ćete o tome čuti :)!
212 SHOWDOWN - FLEX LEWIS
 
Nikoga nije iznenadila vijest da je Zmaj od Walesa osvojio kategoriju 212. Ovaj dominantni prvak reda titule kao malo tko u povijesti. Dok se nekada zapitkujemo oko možebitne uspješnosti Phila Heatha, malo će tko dovesti u pitanje Flexa Lewisa i način na koji on osvaja svoje titule. Nije da se radi o jedvitim jadima ili teškim mukama iako kvalitetnih izazivača ne nedostaje. Njegova kompletnost, impresivne mišićne skupine. Dobar pozing i čitava aura pobjednika čine ga pobjednikom čijoj se strahovladi teško nazire kraj. Ipak, treba spomenuti Ashkananija, Raymonda, Correu i Henryja koji svi redom misle da Flex Lewis može biti nadvladan. Budući da su svi oni nevjerojatni natjecatelji, možda se čudo dogodi, možda netko pronađe oružje protiv zmaja što izjeda konkurenciju već petu godinu za redom.
 
FIGURE & BIKINI & PHYSIQUE
 
Latorya Watts i Candice Lewis imale su tešku bitku za prevlast u figure kategoriji. Na osobnu notu imao sam Candice kao pobjednicu bez mnogo premišljanja, ali nije neobično da se suci odluče za vladajuću prvakinju. Ipak, ono što mi je najzanimljivije vidjeti u ovoj kategoriji je smjer u kojem se okreće. Figure je oduvijek srednje ekstremna kategorija koja teži zlatnoj sredini mase kroz formu. Odnosno traži prisutnost obje strane bez da da poseban naglasak jednoj od njih. Takvo ozračje na sam vrh stavlja genetski superiorne natjecateljice kojima će revna radnica, kakva je recimo Wilkins, teško zadati teške rane. Osinji struk, široka ramena i nevjerojatne konture Lewis i Watts sam su vrh sporta.
 
Courtney King motala nam se oko top 3 još otkad je krenuo prejudging. Priželjkivali smo prekrasnu Janet Layug na vrhu bikini kategorije, ali sve je očitije bilo da će King postati Queen. Bikini je inače, nekarakteristično za jednu nježniju kategoriju, dosta grub prema svojim prvakinjama u smislu plasmana. Tako je Janet, kojoj se predviđao top 2- završila daleko iza, a Ashley Kaltwasser koja je donedavno dominirala ovom kategorijom, ispada iz top 3. Slično se prije dogodilo i Nathaliji Melo koja je samo "odjednom" prestala biti dio jednadžbe!
 
Physique dame imaju najviše mase i najoštriju formu. Tako se zamislila krovna kategorija ženske strane Olympije kojom sada već suvereno vlada Juliana Malacarne. Njena je simetrična i skladna građa nešto što ostale konkurentice ne mogu nadvladati, a to je na svojoj koži prije nekog vremena najbolje iskusila DLB kojoj se predviđala duga i sretna budućnost na vrhu Olympije. Malacarne je imala druge planove i sve želje i aspiracije mlade Bailey stavila u drugi plan. Od tog je dana nezaustavljiva!
 

CLASSIC PHYSIQUE...i onaj drugi
 
Danny Hester osvaja prvu Classic Physique Olympia titulu. U razgovoru  s kolegama najavljivao sam ga kao velikog favorita upravo zbog građe koja odlično evocira one uspomene na davno minula vremena bodybuildinga sedamdesetih. V oblik tijela, mišićave, ali ne gigantske noge, simetrija i sklad te, ništa manje važna, vrhunska classic prezentacija, Hestera su izdigli iznad konkurencije koju čine sve mahom manji bodybuilderi. Ova kategorija ne bi trebala biti utješna nagrada za dečke koji ne žele u bodybuilding, već vrhunac za one koji zaista izgledaju klasično. Mislim da je ova pobjeda Hestera dodatno naglasila baš to.
 
Jeremy Buendia osvojio je Physique za muškarce. Lijepo za njega! U kategoriji koja je imala otprilike 12 callouta, izuzev finalnog izgleda natjecatelja, pronalazim malo stvarnog sporta. Nisam je pozorno pratio niti je osobito volim komentirati. Dečki su to, često odličnih figura i tijela, zarobljeni u četvrt okretima kojima su srodniji manekenstvu nego bilderskom sportu. Nadam se da će im dati nešto za raditi na bini. Šteta bi bilo da odlične figure samo vrte u krug.
 
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO