Košarica Narudžba

Osnovan NPC GLOBAL

05.10.2015
Luka Kuhar
Olympia vikend bio je burna priča i sve što je za sobom povukao zaplelo se u veliko klupko različitih informacija. Jedna od njih je i osnivanje nove federacije, NPC GLOBAL...

S jedne strane imate video kojeg je odlično napravila ekipa Leeja Thompsona, utjecajnog sudca u NPCu. Tamo je sve idilično, on ispada više manje kao križanac anđela Gabriela i Che Guevare. Tu je za sve one nesretne sportaše kojima trenutni sistem ne odgovara, zalaže se za veći udio novca bilderima, inspiriran je Kaijem i njegovim slučajem oko nenatjecanja na Olympiji. Svašta se tu nešto napričalo uz gotovo političarski sređene kadrove kontempliranja na balkonu i laprdanja na telefon.

IFBB i NPC godinama su na meti kritika zbog rezultata pojedinih natjecanja, ponašanja promotora. Glasine lude na sve strane - od toga da se neki suci ponašaju šerifovski na nacionalnim razinama, do čestog argumenta upletanja "politike" u odlučivanje prije samih figura.

Ruku na srce, nema te federacije u svijetu sporta koja je sasvim savršena. U svakom žitu ima kukolja i na to ni bodybuilding nije imun. Nažalost. 

Samim time osnivanje neke nove federacije koja se kune u ispravljanje grešaka i modernizaciju svih procesa vezanih uz bodybuilding natjecanja, zvuči odlično. Svi uvijek teže napretku, a nitko više od bodybuildera. Ako ćemo gledati samo prezentirano u promotivnom videu, apsolutno ništa nije loše.

Ipak - život nije promotivni video!

Lee Thompson jedan je od najmutnijih likova zbog kojeg je NPC imao mnogo ružnih kritika na svoj račun. Od konotacija vezanih uz seksualne delikte do namještanja natjecanja i komplikacija sa suđenjem. Nije tajna da se čovjek rado uspinjao po ljestvici moći u toj organizaciji, ali nije išlo dalje od Texasa. Po svemu što se pričalo o Thompsonu uz dodatak nekih novih informacija koje tek izlaze, mogao bi on biti jedan od jačih kukolja u žitu bodybuildinga.

Zato je čitava priča oko NPC Globala ( u to koliko je katastrofično uzeti istu kraticu za ime kao i organizacija od koje se odmiče nećemo ni ulaziti) u najmanju ruku sumnjiva.

Jer kako će čovjek o kojemu se dugo pričalo kao o kukolju napraviti neko novo žito?

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO